Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας μίλησε ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος συνόδεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Δήμας ανέφερε: «Θα ξεκινήσω από το καθεστώς που υπάρχει στη Χειμάρρα χρόνια τώρα, από τα προηγούμενα καθεστώτα οι χειμαρριώτες φυλακίστηκαν. Πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Δεν βάλαν όμως ποτέ το κεφάλι κάτω. Κρατήσανε τα Προπύλαιακρατήσανε τη γλώσσα τους, κρατήσανε τον Ελληνισμό μέσα τους. Η αλβανική κυβέρνηση, ακόμα και σήμερα, δεν αναγνωρίζει τη Χειμάρρα ως μειονότητα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εχθές επισκέφθηκε αυτό το χωριό που λέγεται Χειμάρρα, που για μένα δεν είναι χωριό. Είναι το προπύργιο του Ελληνισμού για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για όλους εμάς που ξέρουμε τι σημαίνει Χειμάρρα και τι έχει τραβήξει αυτός ο τόπος. Ήταν μια πολύ μεγάλη κίνηση εκ μέρους του πρωθυπουργού. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ όλοι οι χειμαρριώτες και όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου».

Για το πώς βρέθηκε να έχει συμμετοχή ο ίδιος στην επίσκεψη, δήλωσε πως: «Ζήτησα εγώ να πάω μαζί του και μου έκανε την τιμή, δεν θα το έχανα με τίποτα. Ακόμα και με τα πόδια θα πήγαινα. Είναι μια ιστορική μέρα για όλους εμάς τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Είναι μια ιστορική μέρα και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ