Την συνταγή της προπαγάνδας και της πολιτικής πόλωσης ακολούθησε στην ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς υιοθέτησε πλήρως το ψέματα του Γιώργου Φλωρίδη, σχετικά με τις ποινές για το Μάτι, μιλώντας για παλιές ευμενέστερες διατάξεις του ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για λαϊκισμό και τοξικότητα.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις ποινές για το Μάτι, είπε ότι θα ήταν πιο αυστηρές εάν ίσχυαν διατάξεις που περνάει η Νέα Δημοκρατία, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχε τεράστια καθυστέρηση στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι δεν πρέπει «να τραυματιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη». Την ίδια στιγμή δεν είπε τίποτα για το γεγονός, ότι πάνω από το 70% των πολιτών δεν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη και θεωρεί ότι υπάρχει κυβερνητική συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Προκλητικές ήταν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην χώρα, καθώς όπως είπε «έχουν γίνει πολλά βήματα και υπάρχει πρόοδος».

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ακοστολόγητες υποσχέσεις» και λαϊκισμό. Την ίδια στιγμή για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι «αγκυλωμένο και οπισθοδρομικό», ενώ απευθυνόμενος προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι έχει απομακρυνθεί από το μεταρρυθμιστικό κομμάτι που είχε σε κάποια κρίσιμα ζητήματα το κόμμα του. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Δεν χρειαζόμαστε εμπόρους του πατριωτισμού και ιδιοκτήτες της πίστης»
Σε ότι αφορά στα κόμματα που είναι δεξιότερα από το κυβερνών κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν χρειαζόμαστε εμπόρους του πατριωτισμού και ιδιοκτήτες της πίστης». Μάλιστα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βελόπουλου, που είχε αναφέρει να αποφύγουν όσοι ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, να πάνε στην εκκλησία της Μεγάλη Εβδομάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι την καλύτερη απάντηση την πήραν από την εκκλησία.

Πλασματική εικόνα για ακρίβεια
Την ίδια στιγμή πέρα από την επίθεση προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Μητσοτάκης παρουσίασε για άλλη μία φορά, μία πλασματική εικόνα σε ότι αφορά την κατάσταση της ακρίβειας και της οικονομίας. Όπως είπε η «χώρα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και δημοσιονομική συνέπεια, ενώ η κυβέρνηση έχει αυξήσει τους μισθούς». Όλα αυτά τη στιγμή που οι πολίτες και τα νοικοκυριά έχουν γονατίσει, καθώς δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές ανάγκες του μήνα.

«Εθνική σιγουριά ή πειράματα»
Σε ότι αφορά τα διλήμματα των εκλογών ο πρωθυπουργός είπε ότι το «πρώτο ζητούμενο είναι η σταθερότητα», ενώ σημείωσε ότι σηκώνουμε το γάντι στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που δίνουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, συνέδεσε την Νέα Δημοκρατία με την εθνική σιγουριά και την οικονομική σταθερότητα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πειράματα και αστάθεια που όπως είπε «μας κόστισαν πολύ ακριβά τα προηγούμενα χρόνια».

«Ιστορική τομή» το νομοσχέδιο
Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη ο Μητσοτάκης μίλησε «για ιστορική τομή», καθώς θα αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα της γραφειοκρατίας και της αδράνειας στο δικαστικό σύστημα. Μάλιστα, ανέφερε ότι «η καθυστέρηση γίνεται ένα επιχείρημα σε όσους αμφισβητούν το κράτος δικαίου και θρέφονται από θεωρίες συνωμοσίες»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ