Το χάος του Covi-d της Κίνας θα μπορούσε να φέρει τον υπόλοιπο κόσμο στην αρχή για την καταπολέμηση της πανδημίας, προειδοποίηδσαν ειδικοί στην Βρετανία, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ο κόσμος να επιστρέψει στις εποχές 2020 όπου κυριαρχούσε  η θανατηφόρα παραλλαγή Δέλτα.

Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί και τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει από τότε που το Πεκίνο στράφηκε στην αμφιλεγόμενη πολιτική του για τον μηδενισμό των κρουσμάτων Covi-d τον περασμένο μήνα.

Έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον ιό τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με προβλέψεις.Η χαμηλή ανοσία – τα χαμηλά ποσοστά εμβολι@σμού και η έλλειψη προηγούμενων λοιμώξεων – πιστεύεται ότι οδηγεί αυτό το κύμα.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ισχυρίστηκε ότι η τρομερή κατάσταση της Κίνας δείχνει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Τώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το νέο ξέσπασμα, το οποίο δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, θα μπορούσε να έχει δυνητικά παγκόσμιες επιπτώσεις – συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Ο καθηγητής Martin McKee, ειδικός στη δημόσια υγεία στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, είπε ότι η Κίνα κινδυνεύει με την εμφάνιση νέων στελεχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ