Στο αφήγημα ότι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα που άφησε πίσω της 139 νεκρούς (άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 143 νεκρούς) είναι η Ουκρανία και όχι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιμένει η Ρωσία, η οποία μάλιστα υποστηρίζει πως ακόμα και η Δύση αλλάζει στάση ως προς την αρχική της τοποθέτηση.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova αναφέρει ότι και η Δύση αλλάζει τη στάση της απέναντι στην τρομοκρατική επίθεση, καθώς – όπως υποστηρίζει – αντιλαμβάνεται ότι αν δεν άλλαζε την προσέγγιση της, «θα έμενε πίσω» από τα γεγονότα και από τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν πως συνολικά οι τραυματίες από την επίθεση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, ανήλθαν συνολικά σε 360, εκ των οποίων οι 60 παραμένουν σε νοσηλεία.

Zakharova: Αλλάζει στάση η Δύση

Σε σημερινή της παρέμβαση η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova υποστήριξε ότι η Δύση αλλάζει τη στάση της όσον αφορά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, διότι αντιλήφθηκε ότι «θα έμενε πίσω».
Όπως είπε η Zakharova, αντιπρόσωποι της Δύσης επισκέφθηκαν μαζικά χθες Τρίτη 26/3 το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και «συνειδητοποίησαν παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν ότι είναι οι κυρίαρχοι του κόσμου, η μητρόπολη, ότι ο κόσμος έχει ήδη προχωρήσει μπροστά».
Η Zakharova υπογράμμισε ότι η παγκόσμια πλειοψηφία δεν άφησε καμία ευκαιρία στους Δυτικούς ηγέτες να μην αλλάξουν την «τρελή» στάση τους σε μια πιο… φυσιολογική.
«Η Ρωσία δεν θα ξεχάσει ότι η Δύση άλλαξε την αρχική της αντίδραση στην τρομοκρατική επίθεση μόνο εξαιτίας της πίεσης της παγκόσμιας πλειοψηφίας» είπε η Zakharova.
«Τους πήρε λίγες ώρες να φτάσουν μπροστά από το μικρόφωνο, να ανάψουν τα φώτα, να καλέσουν τον Τύπο και να βγάλουν συμπέρασμα για το ποιος φταίει για αυτήν την τρομερά αιματηρή τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ: «Μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την επίθεση, ακόμα και πριν προλάβει να σβήσει η φωτιά, οι Αμερικάνοι άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν είναι από πίσω η Ουκρανία.
Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα ενοχοποιητικό στοιχείο.
Δεν μπορώ να το ταξινομήσω διαφορετικά.
Είναι από μόνο του απόδειξη» επισήμανε η Zakharova, τονίζοντας ότι εξίσου εκπληκτικό είναι και το πόσο γρήγορα οι  ΗΠΑ κατέληξαν ότι ήταν σίγουρα έργο του ISIS.
«Νομίζω ότι αυτο-εγκλωβίστηκαν, διότι μόλις άρχισαν να λένε ότι είναι ISIS, όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στις διεθνείς σχέσεις, που είναι πολιτικοί επιστήμονες και ειδικοί, θυμήθηκαν και υπενθύμισαν σε όλους τους άλλους τι είναι πραγματικά το ISIS.
Εσείς βρίσκεστε πίσω από όλες αυτές τις δομές τύπου ISIS, εσείς – οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία – οι ίδιοι τις δημιουργήσατε» τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ