Όλο το “βρώμικο” παρασκήνιο με Κωνσταντίνο Καραμανλή και Γιώργο Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία

Η αρχική στάση του Κ. Καραμανλή ήταν να μην είναι υποψήφιος καθώς έτσι θα έδειχνε την αντίθεσή του απέναντι στην ηγεσία Μητσοτάκη για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ένα απίστευτο παρασκήνιο εκτυλίσσεται αυτή τη περίοδο στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας με την απόφαση του Κώστα Καραμανλή για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης.

Η αρχική του στάση ήταν να μην είναι υποψήφιος καθώς έτσι θα έδειχνε την αντίθεσή του απέναντι στην ηγεσία Μητσοτάκη για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.

O ίδιος έλεγε σε στενούς του ανθρώπους ότι δεν θέλει να έχει σχέση με τη σημερινή Νέα Δημοκρατία καθώς εκτός από το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει στιγματίσει τη παράταξη, περιβάλλεται από πρόσωπα που κάποτε υπήρξαν υβριστές της κυβέρνησής του.

Μιλάμε για πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είχαν πρωτοστατήσει στο χορό των κατηγοριών απέναντι στην κυβέρνησή του. Τα οποία φυσικά, εάν αυτός ήταν στη ΝΔ, δεν θα τολμούσαν να περάσουν ούτε έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μεγάλο πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία. Είδαμε με τι τρόπο ο Πρωθυπουργός υποσχόταν κονδύλια για ανάπτυξη στην περιοχή ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι στη Κοζάνη φτιάχτηκε το πιο σύγχρονο πανεπιστήμιο και campus όλης της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, η ΝΔ έχει μεγάλο πρόβλημα.

Η φυγή του Κώστα Καραμανλή από τις λίστες της ΝΔ θα μπορούσε να κοστίσει ακόμα και 1 μονάδα, λένε γνώστες της περιοχής, στο τελικό εκλογικό ποσοστό, αφού ο πρώην πρωθυπουργός έχει πολύ πιστούς ψηφοφόρους που ψηφίζουν ΝΔ λόγω αυτού και μόνο.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα παράπλευρο παρασκήνιο που είναι γνωστό σε πολύ λίγους κυβερνητικούς. Όσο στην κυβέρνηση ήταν συγκεκριμένος ανώτατος παράγοντας, υπήρχε μία συμφωνία μεταξύ αυτού και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, εις γνώση του Κ. Μητσοτάκη, ώστε να κατέβει στην Θεσσαλονίκη σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης έχει διατηρήσει τους δεσμούς του με την Μακεδονία, υπήρξε πρωτεργάτης του Μακεδονικού ενώ είχε πολύ καλές επαφές με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής. Και από την άλλη θα έκοβε λίγο τα ποσοστά του Κυριάκου Βελόπουλου που είναι ιδιαίτερα υψηλά στις περιοχές αυτές καθώς από εκεί είναι η καταγωγή του και η δραστηριότητά του.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν βγήκε καθώς ο συγκεκριμένος κυβερνητικός παράγοντας έφυγε από την κυβέρνηση, οπότε η συμφωνία έπαψε να ισχύει.

Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήδη στις εκπομπές του είχε μιλήσει για τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά συνολικότερα για την οικογένεια Μητσοτάκη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος έφερε στη ΝΔ τον Γ. Καρατζαφέρη. Κάποτε το είχε προτείνει και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειωτέο, ο Γ. Καρατζαφέρης δεν είχε καλή σχέση με τον Κ. Καραμανλή. Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος τον είχε διώξει ως ακροδεξιό όταν τα έχωσε στον Άρη Σπηλιωτόπουλου, στενό συνεργάτη του τότε προέδρου της ΝΔ και έκτοτε δεν ξαναμίλησαν.

Οπότε το Μαξίμου γνώριζε καλά ότι η ένταξη Καρατζαφέρη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης, εφόσον ο πρώην πρόεδρος αποφάσιζε να μην κατέβει, θα ενοχλούσε πολύ τον Κώστα Καραμανλή.

Ουσιαστικά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας «μικροεκβιασμός» ο οποίος, όμως, θα έφερνε κάποιες δεξιές ψήφους από αυτές που έχασε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *