“Ακολουθούμε τους νόμους” λέει ο άνθρωπος που καταπάτησε κάθε συνταγματικό άρθρο στην Ελλάδα – Ως πότε θα τον ανεχόμαστε αυτόν τον κερατά

Στην έμμεση κάλυψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προέβη ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρόυπολη καθώς σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε, τόνισε πως πρόκειται για «θεσμική διαφωνία» λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση «υπερασπίζεται τον νόμο της» και όσο ο νόμος δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός από ανώτατο δικαστήριο «όλοι πρέπει να συμμορφωθούν με τον νόμο αυτό».

Η ερώτηση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ήταν «αν η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ελέγχους μετά το νόμο της Νέας Δημοκρατίας» με τον Κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί να μειώσει τη σημασία των γεγονότων και των αποκαλύψεων.

Αφορμή για την παραπάνω ερώτηση αποτέλεσε δημοσίευμα το οποίο αποκαλύπτει ότι στην έρευνα της η ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ανακάλυψε την παρακολούθηση έξι προσώπων, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία υπουργός και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Για το δημοσίευμα ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν τις γνωρίζει» (τις αποκαλύψεις) αλλά φρόντισε στη συνέχεια να θολώσει τα νερά χωρίς φυσικά να παρέχει στοιχεία: «έχουν ακουστεί πολλά…που δεν έχουν τεκμηριωθεί».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, «κλιμάκιο της ΑΔΑΕ μετέβη δύο φορές στους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind), ζητώντας στοιχεία για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στο αίτημα Τσίπρα. Τα στοιχεία που έδωσαν οι εταιρείες έδειξαν ότι τα τηλέφωνα έξι προσώπων είχαν παγιδευτεί από τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας, οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας έχουν ολοκληρωθεί, ήδη πριν από τη «γνωμοδότηση» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κατά τα άλλα είχε πολλά να πει ο πρωθυπουργός για την υποψηφιότητα του στον Έβρο: «Έχω την δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο, για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς», είπε προσθέτοντας ότι η περιοχή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή «όχι μόνο των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια αλλά βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων και ευκαιριών», σημείωσε. Θα τον ζήλευε και ο καραγκιόζης!

Απάντηση