Τα διέλυσαν όλα οι δοσίλογοι: Εικόνες χάους στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στην δημοσιότητα για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο υποφέρει από δεκάδες προβλήματα, τα οποία προφανώς ο αρμόδιος Υπουργός, Θάνος Πλεύρης κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», υπάρχει σημαντικές ελλείψεις σε παθολόγους και στις τρεις παθολογικές κλινικές, σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Μάλιστα, η έλλειψη έρχεται σε μια εποχή που τα νοσοκομεία υποφέρουν από τις δεκάδες καθημερινές εισαγωγές λόγω της έξαρσης των ιώσεων και των λοιμώξεων.Χθες, οι ειδικευόμενοι γιατροί των Παθολογικών κλινικών μαζί με αρκετούς επιμελητές, παρουσία εκλεγμένων μελών της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Παρουσίασαν τις εφημερίες χωρίς τους παθολόγους με τα πιο μελανά χρώματα κάνοντας λόγο για έναν «εφιάλτη».

«Η αφόρητη πια κατάσταση σε κάθε γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, αφού πρακτικά μονοεφημερεύουν για όλο το λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις», καταγγέλουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η διοίκηση του νοσοκομείου γνωρίζει για την κατάσταση γιατί έχει γίνει ενημέρωση τόσο τον περασμένο Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο όμως δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.Οι γιατροί του νοσοκομείου αποφάσισαν παρέμβαση με κείμενο στους ασθενείς τους για σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ξεκινάει η νέα γενική εφημερία (χωρίς κενά κρεβάτια για άλλη μια φορά), και προχωρούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3 μ.μ., για όλο το ιατρικό προσωπικό.

Απάντηση