Το υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε ούτε φέτος να επανδρώσει τα περιφερειακά ιατρεία και ρίχνει όλο το βάρος σε ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες προτού ξεκινήσει η τουριστική περίοδος αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει στραμμένο το βλέμμα της στις ευρωεκλογές και όχι στο πώς θα επανδρώσει τα κέντρα υγείας στις απομακρυσμένες νησιωτικές κουκκίδες της χώρας μας. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι κάτοικοι των νησιών ούτε οι τουρίστες που θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στα νησιά σε λίγο καιρό.

Ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης τις τελευταίες εβδομάδες έχει ρίξει όλο το βάρος του στην προεκλογική εκστρατεία για την κυβέρνηση, με συνέπεια να μην έχει φροντίσει καν να μελετήσει τα κενά που υπάρχουν σήμερα στα κέντρα υγείας και στις μονάδες υγείας στις νησιωτικές περιοχές. Αντίθετα με τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική του, ο Αδ. Γεωργιάδης φροντίζει να μετατρέπει σε ευρωπαϊκό πρόβλημα το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και των προσλήψεων που θα έπρεπε να έχουν γίνει.

Μάλιστα, δεν δίστασε να δηλώσει από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του ατυπου συμβουλίου υπουργών Υγείας της ΕΕ: «Εχουμε μια πολύ σημαντική συνάντηση στις Βρυξέλλες αυτές τις τρεις μέρες. Εχουμε να συζητήσουμε για τις μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, κάτι που εμφανίζεται πια σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε μαζί και να βρούμε τρόπους ευέλικτους για την προσέλκυση περισσότερου εργατικού δυναμικού σε αυτούς τους τομείς».

Οι δήθεν προσλήψεις
Αν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι θα καταρρεύσουν υγειονομικά τα νησιά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιορίζεται στο να διαφημίζει προσλήψεις οι οποίες όμως στην πράξη είναι μετακινήσεις προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο «γαλάζιος» διορισμένος Χρήστος Ροϊλός που είναι ο αρμόδιος για τη στελέχωση των μονάδων στα νησιά, ξεκινά και φέτος να μετακινεί προσωπικό από νοσοκομεία της Αθήνας ώστε να καλυφθούν τα κενά. Βέβαια, όσο υποχρεώνει γιατρούς να «μεταναστεύουν» στα νησιά, αδειάζουν από προσωπικό οι μονάδες υγείας της Αθήνας, αφού οι θέσεις παραμένουν κενές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ