Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου Μοχάμεντ Μένφι στην Τρίπολη. Λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Τρίπολη ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την άμεση απογείωση του για τη Βεγγάζη, χωρίς να υπάρξει καν αποβίβαση.

Συγκεκριμένα, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα το Υπουργείο Εξωτερικών, εκεί τον περίμενε η ΥΠΕΞ της κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μανγκούς, με τον υπουργό να αποφασίζει να αναχωρήσει χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Υπογραμμίζεται πως η κ. Μανγκούς είναι υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης και υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την τουρκολιβυκή συμφωνία τον Οκτώβριο, που βασίζεται στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 το οποίο έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα.Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έκαναν λόγο για «φάουλ πλέι», ενώ σημείωναν πως οι λιβυκές Αρχές θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να εκβιάσουν την κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ