Τον χτυπάει συνεχώς μέχρι να τον ρίξει από την καρέκλα: Απανωτές βόμβες από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που δεν κάνει πίσω με τίποτα

Τον χτυπάει συνεχώς μέχρι να τον ρίξει από την καρέκλα: Απανωτές βόμβες από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που δεν κάνει πίσω με τίποτα

Ποιός θα το φανταζόνταν αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες.

Ο άνθρωπος που στήριξε όσο κανείς άλλος το κόμμα της ΝΔ προεκλογικά από όλη την μιντιακή του αυτοκρατορία, ο κολλητός και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης θα γινόταν σήμερα παθιασμένος εχθρός τους!

Ο «πολιορκητικός κριός» του μιντιακού συγκροτήματος, «Το Βήμα», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα, εξαπολύει ολομέτωπη, σκληρή επίθεση στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και στον ίδιον τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Το Βήμα, γράφει χαρακτηριστικά: «Τα δύο εκδιωχθέντα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη έδρασαν ως άλλοι καθοδηγητές και υποβολείς του οχήματος των απεχθών παρακολουθήσεων που παραβιάζουν το κράτος δικαίου, προσβάλλουν κατάφωρα το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών και υποσκάπτουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος». Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι «είναι υπόλογοι και επιβάλλεται να παρουσιαστούν ενώπιον των Επιτροπών της Βουλής και των δικαστικών αρχών… και στην περίπτωσή τους δεν χωρεί ούτε επίκληση του απορρήτου, ούτε οτιδήποτε άλλο». Και καταλήγει: «Όλα τα προβληματικά στοιχεία της πολιτικής μας ζωής, από τον νεποτισμό μέχρι το πλήθος των θεσμικών κενών, φανερώνονται με δραματικό τρόπο. Ας δράσουν λοιπόν οι κήρυκες της μεταρρύθμισης. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Η ιστοσελίδα του συγκροτήματος, In.gr, με άρθρο που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, στενός συνεργάτης του Β.Μαρινάκη γράφει:  «Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε και ότι όλες τις πληροφορίες που του έφερνε ο Δημητριάδης τις θεωρούσε προϊόν θεμιτών διαδικασιών».

Απευθυνόμενος, δε, προς τον κ. Μητσοτάκη, προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά για την υπόθεση. Χρειάζεται να αναλάβει την ευθύνη που έχει για αυτό το όργιο παρακολουθήσεων. Διαφορετικά, θα είναι ουσιωδώς συνένοχος».

Όλοι καταλαβαίνουμε πλέον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετράει μέρες αντίστροφα στο τιμόνι της εξουσίας της χώρας ενώ η γαλάζια παράταξη “βράζει” με τις αποκαλύψεις.

Διότι, όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος με μακρά πολιτική και κομματική εμπειρία, το γεγονός ότι το μιντιακό συγκρότημα του Ε.Μαρινάκη, όχι μόνο δεν κάνει ένα βήμα πίσω από την πρόσφατη επίθεση εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά βάζει στο κάδρο του σκανδάλου των υποκλοπών και μάλιστα σε περίοπτη θέση, τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, συνιστά μία εξαιρετικά δυσοίωνη εξέλιξη για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Υπουργοί και βουλευτές, κυριολεκτικά σοκαρισμένοι από τη χιονοστιβάδα των εξελίξεων, προετοιμάζονται για μία περίοδο εξαιρετικά μεγάλων αναταράξεων και δεν κρύβουν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μία από τις κρισιμότερες – αν όχι στην κρισιμότερη και δυσκολότερη – στιγμή της μακράς παρουσίας της στην πολιτική σκηνή της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: