Την αποτροπή «ρωσικής συνωμοσίας» για τη δολοφονία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων, ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU).

Δύο συνταγματάρχες της μονάδας προστασίας της κυβέρνησης της Ουκρανίας συνελήφθησαν, με την SBU να αναφέρει ότι οι συλληφθέντες ήταν μέρος ενός δικτύου πρακτόρων, που ανήκαν στη ρωσική κρατική υπηρεσία ασφαλείας (FSB).

Σύμφωνα με πληροφορίες, έψαχναν για πρόθυμους «εκτελεστές» μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ουκρανού προέδρου, που θα μπορούσαν να τον πάρουν όμηρο και να τον σκοτώσουν.

«Ερευνητές της SBU και της αντικατασκοπίας απέτρεψαν τα σχέδια της FSB [υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας ] να εξοντώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας κι άλλους εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε η SBU στο Τelegram σημειώνοντας ότι η εξόντωση του Ζελένσκι θα ήταν «δώρο» στον Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει της ορκωμοσίας του.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας υποστήριξε δε, ότι ένας μυστικός πράκτορας διέρρευσε τις συντεταγμένες ενός ασφαλούς σπιτιού ενόψει σχεδιαζόμενης πυραυλικής επίθεσης κι ότι η Ρωσία είχε σχεδιάσει να καταστρέψει με άλλον πύραυλο τα ίχνη του drone, που θα χρησιμοποιείτο κατά του Ζελένσκι.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται επίσης να αποκάλυψαν απόρρητες πληροφορίες της Ουκρανίας στη Μόσχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ