Απίστευτα πράγματα φαίνεται ότι συμβαίνουν στον ΟΣΕ σε ότι αφορά σιδηροδρομικά δυστυχήματα και την προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο ΟΣΕ αναβάθμισε στη Λάρισα σταθμάρχη ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογραφίας σε άλλο σιδηροδρομικό δυστύχημα που είχε γίνει το 2022 στη Λάρισα με έναν νεκρό.

Πρόκειται για σταθμάρχη ο οποίος μετά την προφυλάκιση για το δυστύχημα των Τεμπών του μέχρι τότε προϊστάμενου Επιθεώρησης του ΟΣΕ της Λάρισας Δημήτρη Νικολάου, ανέλαβε χρέη προϊσταμένου Επιθεώρησης. Παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη ερευνώμενος από την Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο οδηγός της αμαξοστοιχίας σε δυστύχημα που έγινε στη Λάρισα τον Ιούνιο του 2022 και στοίχισε τη ζωή σε έναν 34χρονο οδηγό ΙΧ.

Πρόκειται για το μηχανοδηγό, στον οποίο προσπάθησαν να μεταθέσουν τις ευθύνες για το δυστύχημα του 2022 νοθεύοντας έγγραφα όπως είχε καταγγείλει σε επιστολή της προς τη Hellenic Train η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Έλξης τον Οκτώβριο του 2022.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, ο αναβαθμισμένος τη συνέχεια σταθμάρχης πρωταγωνιστεί σε συνομιλίες με άλλη σταθμάρχη, στην οποία επισημαίνει τον πως θα το συγκαλύψουν λέγοντας «πώς θα το πνίξουμε εκεί πέρα», και «κόψε το άλλο» ή «κάνε μαμουνιά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ