Οι κάτοικοι της Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη, διαδήλωσαν σήμερα απαιτώντας να λογοδοτήσουν οι αρχές μετά τις φονικές πλημμύρες που ισοπέδωσαν την πόλη, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Μεγάλο Τέμενος της πόλης και φώναζαν συνθήματα κατά των αρχών της ανατολικής Λιβύης, του κοινοβουλίου και του προέδρου του, Αγκίλα Σάλεχ. «Ο λαός θέλει την πτώση του κοινοβουλίου», «Ο Αγκίλα είναι ο εχθρός του Θεού» και «Το αίμα των μαρτύρων δεν χύθηκε μάταια» αλλά και «Όσοι έκλεψαν ή πρόδωσαν πρέπει να τους κρεμάσουμε», ήταν μερικά από τα συνθήματα αυτά.

Σε μια ανακοίνωση που διαβάστηκε στη διαδήλωση «εξ ονόματος των κατοίκων της Ντέρνα», ζητείται να διενεργηθεί γρήγορα έρευνα και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη «οι υπεύθυνοι της καταστροφής». Επίσης, οι κάτοικοι ζήτησαν να λειτουργήσει «ένα γραφείο υποστήριξης του ΟΗΕ στην Ντέρνα» και να ξεκινήσει η διαδικασία ανοικοδόμησης της πόλης αλλά και να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν τη διάλυση του δημοτικού συμβουλίου και τη διενέργεια έρευνας για τους παρελθόντες προϋπολογισμούς της πόλης.

Πληροφορίες στα social media αναφέρουν ότι διαδηλωτές πυρπόλησαν το σπίτι του δημάρχου της ρημαγμένης πόλης.

Σε αυτό το χάος έστειλαν τους άξιους στρατιωτικούς μας. Δίκτυο πληροφόρησης δεν υπήρχε; Διπλωμάτες δεν ερωτήθηκαν; Επίσης, πληροφορίες λένε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει έντονο αντιτουρκικό αίσθημα. Ενδέχεται σαν σενάριο όσοι ενδεχομένως ανατίναξαν το πούλμαν με τους Έλληνες, να νόμιζαν ότι είναι τούρκοι στρατιώτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ