Απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, φορέων και συλλογικοτήτων με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Γέμισαν οι δρόμοι όλης της χώρας με πανό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Το δυστύχημα στα Τέμπη και ο θάνατος 57 ανθρώπων ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι, βγάζοντας τους πολίτες στους δρόμους, με τη νεολαία αυτού του τόπου να δίνει βροντερό παρόν.

Η χώρα έχει “παραλύσει” σήμερα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει πλατείες και κεντρικούς δρόμους σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

“Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή” βροντοφώναξαν χιλιάδες Λαρισαίοι κάθε ηλικίας, που βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, για να διαμαρτυρηθούν για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Στη Δράμα οι μαθητές και ο απλός κόσμος έδωσε δυναμική απάντηση στους προδότες και εγκληματίες πολιτικούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12.30 μμ στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωση που έγινε στην Πάτρα για την τραγωδία στα Τέμπη, με μολότοφ και δακρυγόνα.

Στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ, αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας επιτέθηκαν σε δυνάμεις της Αστυνομίας με πέτρες, καδρόνια και μπογιές.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

“Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί” φωνάζουν οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, που αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένοι στο κτίριο “Παπαστράτου”, για να ξεκινήσει μεγάλη πορεία προς τον ΟΣΕ. Η πορεία των φοιτητών θα ενωθεί με αυτή των φορέων που ξεκινά σε λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου. Οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί είναι χιλιάδες. Όργανα, πανό, πλακάτ. “Μας σκότωσαν την Δήμητρα” φωνάζουν εν χορώ. “Η νέα γενιά δεν συγχωρεί, οι νεκροί μας δεν είναι λάθη” γράφουν τα πανό τους. “Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” φωνάζουν με οργή, αγανάκτηση, θυμό, πόνο για τα θύματα ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί.

Απεργιακός ξεσηκωμός μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε ολόκληρη τη Χώρα και το ίδιο και στο Νομό των Κυκλάδων μας. 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ, συνδικάτων και Εργατικού Κέντρου όπως αναφέρει το cycladeslive.

https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/atiki/athina/hellenic-parliament.html