Στην Νέα Ζηλανδία, μια τρομακτική κατάσταση έχει προκύψει γύρω από ένα μωρό τεσσάρων μηνών που πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς για να σωθεί η ζωή του. Το μωρό του έχει στένωση πνευμονικής βαλβίδας και χρειάζεται άμεση επέμβαση.

Οι γονείς ζητούν στο παιδί να γίνει μετάγγιση αίματος μόνο ανεμβοί@στων ατόμων και μάλιστα έχουν βρει και τους εθελοντές.

Αντί να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, το κράτος αγωνίζεται να τους αφαιρέσει τα γονικά δικαιώματα και να πάρει τον έλεγχο του παιδιού τους.

Το ζευγάρι από τη Νέα Ζηλανδία έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη σε όλο τον κόσμο. «Οι γονείς δεν θέλουν το μωρό τους να λάβει εμβολι@σμένο αίμα κατά τη διάρκεια της εγχείρησης καρδιάς. Έχουν έτοιμους ανεμβολί@στους δότες, αλλά το νοσοκομείο αρνείται να συνεργαστεί. Έτσι τώρα κινδυνεύουν να χάσουν την επιμέλεια του παιδιού τους. Αυτός είναι ιατρικός φασισμός», έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Annelies Strikkers.

Ο δικηγόρος Sietske Bergsma εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στους γονείς και πιστεύει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να απαιτούν αίμα ανεμβολία@στων: «Αυτοί οι γονείς έχουν απόλυτο δίκιο, ειδικά τώρα που έχουν βρει μια λύση οι ίδιοι. Γιατί λοιπόν τα νοσοκομεία δεν συνεργάζονται;

Πιθανότατα επειδή σύντομα πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα απαιτούν το ίδιο. Και όχι χωρίς λόγο. Απίστευτο που οι γιατροί δεν βάζουν τη ζωή του παιδιού πάνω από όλα», έγραψε στο Twitter.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ