Συγκέντρωση στη Λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είναι κλειστή στο ύψος του Νομισματοκοπείου πραγματοποιούν τη στιγμή γ#φτοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν ξύλα και αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σήκωσαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ έγινε και χρήση χημικών απο την αστυνομία.

Οι Ρομά άναψαν τις φωτιές στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου Ρομά από σφαίρα όπλου αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξής του αφού δεν είχε πληρώσει 20 ευρώ σε βενζινάδικο και αφού επιχείρησε να εμβολίσει μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το κλίμα είναι τεταμένο μετά τον πυρβολισμό του 16χρονου ενώ σήμερα πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 32χρονος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο.

Εις βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ΔΙΑΣ.

Έξω από το νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες εξαγριωμένοι συγγενείς και φίλοι του 16χρονου Ρομά, σε ένδειξη συμπαράστασης στον νεαρό που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, έπειτα από πολύωρο χειρουργείο. Υπενθυμίζεται ότι η σφαίρα τον τραυμάτισε στο κεφάλι.

Αρχικά, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονται στο σημείο, για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο 34χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης νωρίς το πρωί και εισήλθε από την εναλλακτική είσοδο. Πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ