Είναι μαφιόζικη συμμορία: Κατέστρεψαν τα αρχεία της ΕΥΠ όταν βγήκε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο με τον Ανδρουλάκη

Βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι η καταστροφή του αρχείου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε την ίδια μέρα που έγινε και η καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η κατάθεση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών άρχισε στην Εξεταστική Επιτροπή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ερωτώμενος σχετικά, φέρεται να υποστήριξε πως η αρχική απάντηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου ήταν πως δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνο για ένα έγγραφο Κοντολέων-Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Η ΑΔΑΕ επέμεινε και ζήτησε να έρθουν οι υποδιοικητές. Σε νέο έλεγχο μετά από δυό-τρεις ημέρες, φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Αρχής, τους δόθηκε από την ΕΥΠ μια έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα ενώ στην συνέχεια ο νέος διοικητής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ χαρακτήρισε ως “υπεκφυγή” και “άρνηση συνεργασίας” την απάντηση Δεμίρη στο αίτημα της Αρχής για ενημέρωση, τονίζοντας ότι απάντησε πως η ΕΥΠ δεν μπορεί να αντιτάσσει απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να ανέφερε ακόμα πως η εισαγγελέας Βλάχου, αρμόδια για την ΕΥΠ, είπε πως η κρίση της είναι ανέλεγκτη και πως δεν μπορεί να δείξει στοιχεία.

Επίσης σημείωσε πως γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας από την αρμόδια εισαγγελέα και την ΕΥΠ με υπεκφυγές για να “ξεγλιστρήσουν” και πως πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. “Δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημειώνοντας για την υπόθεση πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ραμμος ζήτησε να κρατηθουν μαγνητοφωνημένα πρακτικά και τόνισε “40 χρονια θητειας δεν θα τα χαλαλίσω για συγκάλυψη υποθέσεων”.

Απάντηση