Έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο: 18 Σεπτεμβρίου 2020, η αποφράδα ημέρα που θα μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων των καρδιτσιωτών

Πριν δύο μέρες ακριβώς συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την αποφράδα μέρα της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 που η Καρδίτσα το επόμενο ξημέρωμα θύμιζε κάτι από Βενετία.

Ήταν περίπου 12:00 το βράδυ όταν τα νερά φεύγοντας με ορμή έξω από τους χείμαρρους που κατέβαιναν από την ασταμάτητη βροχή εισέβαλαν παντού πνίγοντας στην κυριολεξία την πόλη της Καρδίτσας και τα γύρω χωριά.

Εκείνο το βράδυ είναι δύσκολο να το ξεχάσεις όσο καιρός και να περάσει. Έβλεπες ανθρώπους πανικόβλητους, άκουγες παντού ουρλιαχτά, έβλεπες δρόμους να έχουν γίνει στην κυριολεξία ποτάμια, αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και να κάνουν βόλτες πάνω στο ορμητικό νερό, μυρωδιά πετρελαίου σε όλα τα σημεία της κάδους σκουπιδιών να βρίσκονται στη μέση των δρόμων, σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, ανθρώπους να τρέχουν μέσα στα νερά για να σώσουν ότι προλάβουν, ζώα να πνίγονται, περιουσίες να καταστρέφονται και δυστυχώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Τα ερωτήματα πολλά που παραμένουν ακόμη αναπάντητα για το ποιος και τι έφταιγε εκείνη τη μοιραία νύχτα.
Μπορεί το δικαστήριο να μην προχωράει την υπόθεση και να περιμένουν ακόμα δικαίωση και οι νεκροί αλλά και αυτοί που υπέστησαν ψυχική οδύνη εκείνο το βράδυ αλλά ο κόσμος της Καρδίτσας έχει βγάλει την ετυμηγορία: Η ανεπάρκεια του δημάρχου Βασίλη Τσιάκου καθώς και τα έργα που δεν έγιναν ποτέ από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό οδήγησαν σε εικόνες αποκάλυψης που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οι επόμενες μέρες ήταν εξίσου τραγικές με ανθρώπους να βλέπουν τις περιουσίες τους να κολυμπούν μέσα στα νερά αυτοκίνητα διαλυμένα, σπίτια πνιγμένα μέχρι πάνω με νερό και κατεστραμένος όλος ο εξοπλισμός, αγρότες που αντίκρισαν τα χωράφια τους μέσα σε μία λίμνη, κτηνοτρόφοι βρήκαν τα ζώα τους πνιγμένα ανήμπορα να αποδράσουν από τον χείμαρρο και γενικά μία εικόνα που προκαλούσε σοκ.

Η επόμενη κίνηση που έκαναν οι κυβερνώντες με προτροπή φυσικά των τοπικών βουλευτών ήταν να μοιράσουν στον αγανακτισμένο κόσμο χρήματα., τσουβάλια με ευρώ για να μετριαστεί ο θυμός η οργή, η δίψα για εκδίκηση και να μην βιώσουμε καταστάσεις εντάσης μέσα στην κοινωνία.

Η όλη διαδικασία θυμίζει τις πυρκαγιές στην Ηλεία που όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σπάρτης κ.Δούκας σε συνομιλία με τον απερχόμενο για αυτά που ακούστηκαν σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, οι μαύρες σακούλες πηγαινοερχόταν με μπόλικο χρήμα για να ξεχάσουν το ολοκαύτωμα οι κάτοικοι της Ηλείας και να ξανά μπορέσει να πάρει πάλι ψήφους η Νέα Δημοκρατία το εγχείρημα το οποίο το ονόμασε “εποποιία” σε ένδειξη θαυμασμού και αυτό που σκέφτηκαν.

Έτσι δυστυχώς λογαριάζουν και μετρούν αυτοί οι άνθρωποι την καταστροφή, την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, την ψυχική οδύνη, τον κόπο και το μόχθχο να ξανά φτιαχτούν όλα από την αρχή…με χρήματα….

Σας καταστρέψαμε αλλά σας πληρώνουμε!!!

Είναι φυσικό γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ζήσει ποτέ στο μεροκάματο, δεν έχουν δουλέψει να δουν με τι κόπο και ιδρώτα στήνεται μία επιχείρηση, ένα χωράφι, μία κτηνοτροφική μονάδα που πέρα από τα χρήματα χρειάζεται προσωπική εργασία και θεωρούν ότι και να γίνει εξαγοράζεται με το χρήμα.
Έξαγοράζονται συνειδήσεις, εξαγοράζονται αντιδράσεις, εξαγοράζεται ο θυμός, εξαγοράζεται η απόγνωση….τα πάντα…. Άλλωστε όλα γίνονται για το χρήμα και για μία καρέκλα.

Αυτό που αγανακτεί τους περισσότερους καρδιτσιώτες είναι ότι ακόμη δεν έχει βγει το πόρισμα από την εισαγγελία για το ποιος έφταιγε για όλο αυτό που συνέβη πριν δύο χρόνια.

Σε πολλές περιπτώσεις η δικαιοσύνη έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά αλλά εδώ για κάποιο λόγο η υπόθεση έχει πάει πίσω.

Όσο επικρατεί ατιμωρησία και όσο αυτοί που κατέστρεψαν την Καρδίτσα συνεχίζουν και βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας τόσο θα ξανά κινδυνεύει να αντιμετωπίσει τις ίδιες καταστάσεις.

Απάντηση