Ι:Ρουμπάτης, ο πρώην κυπατζής έδωσε “στεγνά” τον Μητσοτάκη: “Τα ήξερε όλα και τώρα και επί διακυβέρνησης Σαμαρά”

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Ι.Ρουμπάτης ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με όλους ώστε να διασώνεται σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή που διανύουμε με το σκάνδαλο υποκλοπών, δικαιολογεί την Εισαγγελέα Β.Βλάχου που υπέγραψε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ήταν ύποπτος διάπραξης κακουργήματος ή επαφής με ανθρώπους που θα διέπρατταν εγκληματικές πράξεις κατά της Εθνικής Ασφάλειας.

Ο ρόλος του πρώην ΚΥΠΑΤΖΗ και πάλι αινιγματικός αφού ενώ αρχικά είπε ότι δεν θεωρεί ότι ισχύει το απόρρητο σε Επιτροπή της Βουλής, δεν αποκάλυψε για ποιον λόγο ο Ανδρουλάκης – κατά τα λεγόμενά του – αποκάλυπτε μυστικά, σε ποιον και πότε.
Ο πρώην ωτακουστής με το κομοδινί μαλλί κλήθηκε να εκφράσει γνώμη για το αν είναι νόμιμη η παρακολούθηση βουλευτών ή ευρωβουλευτών για να υποστηρίξει ότι κατά την άποψή του είναι παράνομη, ενώ επανέλαβε ότι για όλα τα θέματα που χειρίστηκε ο ίδιος ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό είτε προφορικά είτε με γραπτά σημειώματα. Ωστόσο, στην συνέχεια φέρεται να είπε πως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αρκεί να υπήρχε τεράστιος όγκος πληροφοριών, καθώς και ότι η αρμόδια εισαγγελέας για την εποπτεία της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου έχει τεράστια εμπειρία και δεν θα άναβε το «πράσινο φως» για την επισύνδεση χωρίς τεκμηρίωση.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του στη Βουλή, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται παραδέχθηκε ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία της υπηρεσίας για τις επισυνδέσεις καταστρέφονται, διατηρούνται όμως γραπτές σημειώσεις για 2 χρόνια, εκτιμώντας πως και για την υπόθεση Ανδρουλάκη θα έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο. Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να μίλησε για φακέλους ειδικού χειρισμού στους οποίους έχουν πρόσβαση ελάχιστοι υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Στην προσπάθειά του να εμπλέξει και τος Μητσοτάκη – Δημητριάδη, ο Ρουμπάτης τόνισε ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε πλήρη γνώσηγια τα τεκταινόμενα στην ΕΥΠ την περίοδο 2015 -2019.

Μάλιστα φέρεται να αποκάλυψε ότι έχει δώσει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τους 2 τόμους από τις 2 ανολοκλήρωτες έρευνες της ΕΥΠ για την διαφθορά, τους οποίους είχε παραδώσει και στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Επίσης υπενθύμισε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι ενημέρωνε τον Κ. Μητσοτάκη για τα θέματα της ΕΥΠ και πριν γίνει πρωθυπουργός (κάτι που έχει αναφέρει και ο Αλ. Τσίπρας στην Ολομέλεια).

Σχετικά με τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης φέρεται να είπε ότι επι δικής του θητείας δεν υπέπεσε στην αντίληψή του η ύπαρξη συστήματος spyware στην Ελλάδα, είτε από ιδιώτη είτε από κρατικό φορέα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Ι.Ρουμπάτης φέρεται να συμφώνησε με τον τρόπο που οι ελληνική κυβέρνηση, πρώην και νυν, αντιμετωπίζει τις απόπειρες εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και δικαιολόγησε την σημαντική αύξηση των νόμιμων επισυνδέσεων, εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και των λοιπών εθνικών κινδύνων που προκύπτουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *