Το νέο αυτό επίδομα θα αφορά τους ασθενέστερους (υπάρχουν διαβουλεύσεις ακόμα για το ακριβές εισοδηματικό όριο) και θα είναι της τάξεως των 200-300 ευρώ και η διαδικασία θα είναι ακριβώς ίδια με τα άλλα Pass.

Θα γίνεται η αίτηση μέσω μιας πλατφόρμας (σ.σ. αλίμονο χωρίς πλατφόρμα…) και τα χρήματα θα μπαίνουν στον λογαριασμό των δικαιούχων, ή σε μια άυλη κάρτα, για τις αγορές τους που αφορούν τρόφιμα (πιθανόν μόνο από τα σούπερ μάρκετ).

Κάποιες πληροφορίες θέλουν αυτό το επίδομα τροφίμων, ή επιταγή ακρίβειας όπως το περνάνε «διακριτικά», να δίδεται σε χαμηλοσυνταξιούχους, ή (και) χαμηλόμισθους.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα Pass δεν πρόκειται να ανακόψει την ακρίβεια, ούτε να δώσει λύσεις στα νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή, τα βασικά είδη διατροφής δεν σταματούν την ξέφρενη πορεία τους στο στίβο των ανατιμήσεων και με τον πληθωρισμό στο 11,4%, οι πολίτες λυγίζουν βλέποντας τα πάντα, από το ψωμί μέχρι τα γαλακτοκομικά και τη ζάχαρη, να… πετούν και να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από τα σπίτια τους.