Ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες είχε ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου 2020. Πρόκειται για ένα έργο που είχε σκοπό να αντικαταστήσει όλες τις αστυνομικές ταυτότητες, τα διαβατήρια, όπως και τα διπλώματα οδήγησης και δεκάδες άλλα έγγραφα ασφαλείας. Είχε προϋπολογισμό 515 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Υπενθυμίζεται ότι αρχικά προσφορές υπέβαλαν πέντε ενδιαφερόμενοι:

-Veridos Ματσούκης – OTE – Byte – INCM

-Zetes Industries – Zetes – Space Hellas – ANY

-Thales Dis France – Unisystems

-Austria Card – Plastikkarten und Ausweissysteme Gesellschaft M.B.H. – In Continu et Services Societe par Actions Simplifiee (SAS) – Inform Λύκος

-Idemia – Neurosoft.

Και φυσικά ούτε μάθαμε ποτέ, ποιος και ποιανού αχυράνθρωπος θα μπορούσε να κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις «ξένες» εταιρείες!!!Η ιστορία του Λευτέρη με την εταιρεία για τις βίζες

Και πάμε τώρα στην ιστορία με τις βίζες, το ΥΠΕΞ διενήργησε  διαγωνισμό Αυγουστιάτικα του 2015 για σύνδεση όλων των ελληνικών προξενείων ώστε να διευκολύνεται η χορήγηση βίζας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού [εδώ γελάμε]. Ο διαγωνισμός, αφορούσε την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών υποστήριξης των Προξενικών Αρχών (διαβατηρίων, πιστοποιητικών, φωτογραφιών κλπ.) των αιτούντων για visa προς την Ελλάδα. Και το έργο κέρδισε η Global Visa Center World (Hellas], Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών που τότε συστάθηκε με πρόεδρο του Δ.Σ. τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Ελευθέριο Οικονόμου.

Η Global Visa Center World Hellas

Και ενδιαφέρον αυτή καθαυτή η ιστορία της συγκεκριμένης εταιρίας. Πρόκειται για την Global Visa Center World Hellas που ιδρύθηκε στο παρά ένα, το καλοκαίρι του 2015 (στις 21 Ιουλίου του 2015), με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 24 χιλιάδων ευρώ και με βασικούς μετόχους τρία πρόσωπα – τους πρώην υψηλόβαθμους διπλωμάτες  Δημήτρη Πλατή και Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο και τον πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Οικονόμου είχε διατελέσει αρχηγός της ΕΛΑΣ από το 2009 έως το 2011 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και έγινε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη του 2012 (επί κυβέρνησης Παπαδήμου). Στην συνέχεια διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Πικραμένου. Ο πρέσβης Δημήτρης Πλατής έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας των υπουργείου Παιδείας και Μεταφορών από το 2007 έως το 2009 (επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας). Ο, επίσης πρέσβης, Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος ήταν διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του υπουργού Εξωτερικών από το 2002 έως το 2004 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών το 2009.