Χαμός έξω από το εργοστάσιο Μαλαματίνα με τους γενίτσαρους του Μητσοτάκη, αστυνομικούς των ΜΑΤ να κάνουν χρήση αλόγιστης βίας με σκοπό να καταπνίξουν κάθε είδους εξέγερση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν μπροστά από την είσοδο ομάδα εργαζομένων που απεργεί αλλά και πλήθος διαδηλωτών που τους υποστήριζαν. Κατά την αστυνομική επέμβαση έγινε χρήση χημικών με αποτέλεσμα κάποιοι εκ των διαδηλωτών να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κάποιοι είχαν και θλαστικά τραύματα. Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν αρκετοί εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).
Το ΠΑΜΕ κατήγγειλε βίαιη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στους απεργούς εργαζόμενους.Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την Κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ, βία και χημικά ενάντια στην απεργία των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στην Θεσσαλονίκη. Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Έργο που έχουμε ξαναδεί στην ΚΟΣΚΟ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!»

Προηγούμενο άρθροΜίνα Γκάγκα: Σύγχρονη Μήδεια θέλει να στείλει τα μικρά παιδιά στον τάφο
Επόμενο άρθροΤελειώνει τον γιαλαντζί δικτάτορα ο Καραμανλής: “Έκανε ανοησία, παράνομο και αντιδημοκρατικό να παρακολουθείς άτομα”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ