Έπειτα από την τεράστια φυσική καταστροφή στον Έβρο, οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν το αυτονόητο…

78 Περιβαλλοντικοί, Φυσιολατρικοί, Φιλοζωικοί, για τα Δικαιώματα των Ζώων, φορείς, ζητούν την απαγόρευση του κυνηγιού στον Έβρο, έπειτα κι από την τεράστια καταστροφή που υπέστη ο δρυμός το καλοκαίρι.

Ακολουθεί η επιστολή:

Θέμα : Aνοιχτή Έκκληση και Απαίτηση από το Πρωθυπουργό και τον Υπουργό ΥΠΕΝ από 78 Φορέις ώστε να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των κυνηγών για τον Έβρο.

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

78 Περιβαλλοντικοί, Φυσιολατρικοί, Φιλοζωικοί, για τα Δικαιώματα των Ζώων Φορείς δηλώνουν τα παρακάτω:

Με έκπληξη, αγανάκτηση και οδύνη διαβάσαμε χθες είδηση στο evrosnews.gr,
https://t.ly/OpuBQ ότι θα επιτραπεί (ευελπιστούμε να μην έχει ήδη υλοποιηθεί) το κυνήγι όλων των ειδών σε όλο τον Έβρο. Την αναφορά κοροϊδία “πλην των καμένων και μιας ακτίνας γύρω από αυτά ” δεν τη σχολιάζουμε καν.

Γνωρίζουμε, ότι η ελληνική κοινωνία και κυρίως το πολιτικό προσωπικό της χώρας αφενός δεν έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πραγματικό φιλοδασικό πνεύμα και αφετέρου δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει και ιεραρχήσει το γεγονός, ότι η κλιματική κρίση δεν είναι πια κάτι μακρινό, που δεν μας αφορά .

Διότι, αν το είχαν αντιληφθεί, ούτε οι κυνηγοί θα απαιτούσαν κάτι τόσο παράλογο, ως κάτοικοι αυτής της πολύπαθης περιβαλλοντικά χώρας, ούτε φυσικά η Κυβέρνηση θα υποχωρούσε στις εξοργιστικές αυτές απαιτήσεις, μετά από όσα εφιαλτικά ζήσαμε πριν λίγους μόνο μήνες.

Και αναρωτιόμαστε;

Τη στιγμή που στις 09 Νοεμβρίου 2023 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν στη δημιουργία ενός νόμου ορόσημου, που υπερβαίνει την προστασία της φύσης και προχωρά στην ενεργή αποκατάσταση των οικοσυστημάτων της είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να ενδώσει και να παραδώσει ο, τι απέμεινε στον Έβρο στη κυνηγετική καταστροφική λαίλαπα;

Όπως δήλωσε η Teresa Ribera, υπουργός οικολογικής μετάβασης της Ισπανίας, η οποία εκπροσώπησε τις 27 χώρες της ΕΕ στις συνομιλίες, «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολοένα και πιο δραματική πραγματικότητα: Η φύση και η βιοποικιλότητα της ΕΕ κινδυνεύουν και πρέπει να προστατευθούν».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλούμε να μην υπογράψετε τη παράδοση της φύσης και της άγριας ζωής στον Έβρο και σε κάθε Έβρο αλλά να σεβαστείτε και να υπερασπιστείτε τη χώρα μας και τους κατοίκους της. Είμαστε απόλυτα σίγουροι, ότι αν γινόταν ένα σχετικό δημοψήφισμα σήμερα για το θέμα αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας θα τασσόταν κατά της επονείδιστης αυτής πρότασης των κυνηγών, που ευελπιστούμε να είναι μόνο μια είδηση και όχι αλήθεια καιένας και ακόμη Εφιάλτης .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ