Ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε το βράδυ της Δευτέρας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου ένα ύποπτο ταχύπλοο μηχανοκίνητο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και με κατάλληλους χειρισμούς, επιτεύχθηκε η ακινητοποίησή του.

Ακολούθως το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προέβη στην περισυλλογή συνολικά 30 παράνομων αλλοδαπών (είκοσι άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερις ανήλικους), οι οποίοι με τη συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Οι 29 οδηγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου «ΒΙΑΛ», ενώ συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», καθώς και του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ