“Ομπρέλα” προστασίας των δικαστικών λειτουργών από τρομοκρατικές επιθέσεις, ζητάει για πολλοστή φορά από την Πολιτεία, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά από την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση “Πυρήνες Άμεσης Δράσης”, για την επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό, στο σπίτι εφέτη, στην περιοχή του Χολαργού, πριν από περίπου ένα μήνα.

Η ΕνΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση, για την επίθεση στον δικαστή, μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση “Πυρήνες Άμεσης Δράσης”, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Indymedia, πριν από τρεις ημέρες.

H ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη, για την επίθεση στην πολυκατοικία, όπου διέμενε ο αείμνηστος καθηγητής Λάμπρος Μαργαρίτης, στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωσή της ΕνΔΕ σημειώνει ότι, «επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών. Αίτημα, το οποίο, πλέον, καθίσταται περισσότερο επίκαιρο μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να παύσει τη φύλαξη Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι μετείχαν σε δίκες με επικινδυνότητα ή αυτών που η θεσμική τους ιδιότητα συνεπάγεται έκθεση σε κινδύνους».

Και συμπληρώνει:
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) καλεί εκ νέου την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για «να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία Δικαστικού Λειτουργού από άτομα του αναρχικού χώρου και τις απειλές που ακολούθησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες προσβάλλουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Διαβεβαιώνουμε ότι, οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Η νομοθέτηση και η αυστηροποίηση ή μη των ποινών συνιστά έργο της νομοθετικής εξουσίας, η οποία απολαμβάνει τη λαϊκή νομιμοποίηση, οι Δικαστές δε είναι εφαρμοστές του Δικαίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών. Αίτημα, το οποίο, πλέον, καθίσταται περισσότερο επίκαιρο μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να παύσει τη φύλαξη Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι μετείχαν σε δίκες με επικινδυνότητα ή αυτών που η θεσμική τους ιδιότητα συνεπάγεται έκθεση σε κινδύνους.

Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών”.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση με
εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία Δικαστικού Λειτουργού από άτομα του αναρχικού χώρου και τις απειλές που ακολούθησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες προσβάλλουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από
τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Η νομοθέτηση και η αυστηροποίηση ή μη των ποινών συνιστά έργο της νομοθετικής εξουσίας, η οποία απολαμβάνει τη λαϊκή νομιμοποίηση, οι Δικαστές δε είναι εφαρμοστές του Δικαίου.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών. Αίτημα, το οποίο, πλέον, καθίσταται περισσότερο επίκαιρο μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να παύσει τη φύλαξη Δικαστικών
Λειτουργών, οι οποίοι μετείχαν σε δίκες με επικινδυνότητα ή αυτών που η θεσμική τους ιδιότητα συνεπάγεται έκθεση σε κινδύνους.

Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να
εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού
Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών.

Στην προκήρυξη, με την οποία έγινε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του εφέτη αναφέρεται:

“Πυρήνες Άμεσης Δράσης – Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του δικαστικού (σ.σ. Οι “Δικογραφίες” δεν αναφέρουν το όνομα, για λόγους δεοντολογίας).

Φυλακιζόμαστε από χιλιάδες φόβους: Τον φόβο να θαφτούμε ζωντανοί σε κάποια φυλακή, τον φόβο να πεθάνουμε στην δράση, τον φόβο να μείνουμε μόνοι δίχως τις ζητωκραυγές του πλήθους ή τον φόβο να μας απομονώσουν οι ίδιοι μας οι σύντροφοι. Το ξεπέρασμα των παραπάνω φόβων θα μας καθιστούσε πιο διαυγείς. Πολλοί αγώνες χτίζονται πάνω σε αυτούς τους φόβους, είναι προϊόντα αυτών των φόβων. Ο φόβος μας δηλητηριάζει, οι συμβιβασμοί είναι οι τοξικοί του καρποί. Έπειτα, με εύηχες λέξεις, αναπαυτικές θεωρίες, βολικές μακρόπνοες στρατηγικές, φροντίζουν να εξωραΐζουν την όλη ξεφτίλα συνιστώντας μας φρόνηση και τραβώντας μας στον πολιτικό ρεαλισμό. Δυστυχώς όμως, τα σκατά και ροζ να τα βάψεις παραμένουν σκατά.

Alfredo Cospito

Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του δικαστικού (σ.σ. Οι “Δικογραφίες” δεν αναφέρουν το όνομα, για λόγους δεοντολογίας) στην περιοχή του Χολαργού. Η επίθεση μας αποτελεί μια ενέργεια αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές τις επικράτειας. Αποτελεί επίσης μια συνέχιση της στρατηγικής της προσωπικής στοχοποίησης όσων εμπλέκονται στην διαρκή αυστηροποίηση της ποινικής καταστολής και στην κατασταλτική διαχείριση που εφαρμόζεται στο πεδίο των φυλακών.

Από τον αρχιτέκτονα του νέου ποινικού κώδικα, Λάμπρο Μαργαρίτη στην προϊστάμενη του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης Σπυριδούλα Πρεσβεία και τώρα στον (σ.σ. Οι “Δικογραφίες” δεν αναφέρουν το όνομα, για λόγους δεοντολογίας), εφέτη αποσπασμένο στο υπουργείο δικαιοσύνης, που αποτελούσε έναν από τους στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, επί των ημερών του οποίου δημιουργήθηκαν και ψηφιστήκαν ο νέος ποινικός και σωφρονιστικός κώδικας.

Το μήνυμα μας είναι σαφές. Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης δεν ξεχνάνε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα των φυλακών, τις οικογένειες που ταλαιπωρούνται και βασανίζονται από τις μεθοδεύσεις των δικαστών, της αστυνομίας και όσων σωφρονιστικών έχουν την εντύπωση ότι παραμένουν στο απυρόβλητο. Δεν ξεχνάνε τους πολιτικούς κρατούμενους που πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους να στρατευθούν στην επαναστατική υπόθεση. Οι εκρήξεις έξω από τα σπίτια όσων βάζουν με τον έναν η τον άλλο τρόπο το χέρι τους για να κάνουν τις ζωές των κρατουμένων μια εφιαλτική πραγματικότητα, επαναφέρουν έστω και σε επίπεδο συμβολικό την πολεμική πραγματικότητα της μόνιμης αναρχικής απειλής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ