Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αποχής -ή μη- των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους, καθώς φαίνεται να έχει προκύψει νέα εμπλοκή μετά τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής.

Η… ώρα της κρίσης μετατίθεται τώρα για την επόμενη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία οι συμβολαιογράφοι θα αποφασίσουν, στη Γενική τους Συνέλευση, εάν τελικά θα προχωρήσουν σε άρση της αποχής, όπως είχε συμφωνηθεί, ή θα τη συνεχίσουν επ’ αόριστον. Προ ολίγου, ωστόσο, η κυβέρνηση έλαβε προφορικές διαβεβαιώσεις από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των συμβολαιογράφων ότι η συμφωνία ισχύει ως είχε και ότι αυτό που απομένει είναι η ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, δηλαδή η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την απόφαση της άρσης της αποχής, όπως προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή των συμβολαιογράφων.

Η υπόθεση περιπλέκεται αιφνιδιαστικά, καθώς τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης (με τις ηγεσίες των οποίων είχαν πραγματοποιηθεί πολύωρες συναντήσεις την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, αντίστοιχα, μέχρι να επέλθει η ανακοινωθείσα συμφωνία) είχαν λάβει την απάντηση ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των συμβολαιογράφων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, την Παρασκευή (σε συνέχεια του κοινού Δελτίου Τύπου που εξέδωσαν σχετικά με τη συμφωνία τα συναρμόδια Υπουργεία) ότι “θεωρεί ικανοποιητικές τις εξελίξεις μετά τις γενόμενες συναντήσεις στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα παρακολουθήσει στενά την τήρηση των συμφωνηθέντων, όπως αυτά αναγράφονται στο από 17/11/2023 κοινό Δελτίο Τύπου. Μετά την αποτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί προς τα μέλη των Δ.Σ. και τις Γ.Σ. των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων την άρση και μη πραγματοποίηση της αποχής”.

Οι ηγεσίες των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης ανέμεναν σήμερα, Δευτέρα, η Συντονιστική να εξαγγείλει έκτακτη Γενική Συνέλευση, για ν’ αποφασίσει την άμεση αναστολή της αποχής, κάτι που δεν έγινε, ωστόσο. Κατά πληροφορίες, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Ξαφνικά, ωστόσο, προέκυψε μια ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, Γεώργιος Ρούσκας, επικεφαλής και της Συντονιστικής που συμφώνησε με τους υπουργούς την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ