«Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών δυσκολεύεται τόσο πολύ στη στρατολόγηση που στέλνει οδηγίες σχετικά με το πώς να επανενταχθούν στρατιώτες που εκδιώχθηκαν επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19», μεταδίδει σήμερα άρθρο του Business Insider.

Όπως ήταν λογικό η παραδοχή αυτή έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα social media και δικαίως, μιας και οι μη εμβολιασμένοι στρατιωτικοί στις ΗΠΑ δέχθηκαν ανηλεή πόλεμο!

«Ο Στρατός έστειλε τις επιστολές σε περίπου 1.900 εν ενεργεία στρατιώτες που απομακρύνθηκαν από το Σώμα επειδή αρνήθηκαν να λάβουν το εμβόλιο για τον COVID-19», σύμφωνα με το στρατιωτικό blog Task and Purpose.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε στο συγκεκριμένο μέσο ότι οι επιστολές στάλθηκαν «συγκεκριμένα ως μέρος της διαδικασίας ύφεσης της υποχρεωτικότητας για τον COVID».

Ένα υπόμνημα του Υπουργείου Άμυνας του Ιανουαρίου 2023 ακύρωσε τους στρατιωτικούς κανόνες που απαιτούσαν από τα μέλη της υπηρεσίας να λαμβάνουν το εμβόλιο για τον COVID.

Τα υποχρεωτικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2021.

Το σημείωμα ανέφερε ότι κανένας που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις δεν θα διαχωριστεί επειδή αρνήθηκε να λάβει το εμβόλιο εάν αναζητήσει θρησκευτική, διοικητική ή ιατρική διευκόλυνση.

Ωστόσο, το τμήμα συνεχίζει να «προωθεί και ενθαρρύνει» το εμβόλιο για όλα τα μέλη της υπηρεσίας, αναφέρει το υπόμνημα.

Η επιστολή, η οποία κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι πρώην στρατιώτες που χωρίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο μπορούν να ζητήσουν διόρθωση του στρατιωτικού τους μητρώου.

Δίνει οδηγίες σε όσους επιθυμούν να επανενταχθούν στην υπηρεσία να επικοινωνήσουν με έναν υπεύθυνο προσλήψεων.

Η νέα προσέγγιση σε αυτούς τους στρατιώτες έρχεται εν μέσω κρίσης στρατολόγησης για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2022, ο στρατός των ΗΠΑ υπολείπεται κατά περίπου 15.000 στρατιώτες, ή 25%, σύμφωνα με τους Army Times.

Και τα πράγματα έγιναν μόνο χειρότερα μετά τα εμμονικά μέτρα υποχρεωτικότητας από τον Μπάιντεν και την παρέα του (βλ. Φάουτσι).

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το άρθρο αυτό μιλάει για το στρατό των ΗΠΑ, αλλά η φωτογραφία δείχνει το στρατό του Ιραν! Μα είναι δυνατόν; Οι ιρανοί δεν μοιάζουν για αμερικάνοι με τίποτα! Αν χρειάζεστε μία καλή φωτογραφία του στρατού των ΗΠΑ, το άρθρο με το ίδιο θέμα στα αγγλικά έχει μία πολύ καλή:
    https://www.eurasiantimes.com/us-army-engulfed-in-crisis-american-youth-disillusioned-with/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ