Η ομάδα των «6 συν 6» που βρίσκεται κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται ότι πήρε την απόφασή της να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει ένα πλάνο για την «επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στις παρεμβάσεις τους συμφώνησαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά όμως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υφυπουργός του Μερόπη Τζούφλη τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στο κόμμα ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση της συνείδησή της και το τι θα πούν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώτη βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Νωρίτερα η εισήγηση  των στελεχών που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κρίση που λαμβάνει στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με την χλεύη των πολιτών.

Όπως σημειώνουν η ρίζα του προβλήματα είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχθεί και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες συνωμοσίας. Μάλιστα όπως τονίζουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για να υπάρξει κάποια προσπάθεια συντονισμού.

Μάλιστα εξαπέλυσαν επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά τις τελευταίες επιθέσεις διαμορφώνεται εικόνα βούρκου στο κόμμα».

Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα απόφαση αποχώρηση, ούτε κάποιο τελικό κείμενο αλλά σημειώνουν πως «έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση για να ακούσουμε τα στελέχη μας».

Όπως και να έχει πάντως η ομάδα Αχτσιόγλου βρίσκεται σε πορεία ρήξης με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βήμα προς την έξοδο από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ