Ανθρώπινο μέλος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών της τραγωδίας των Τεμπών εννιά μήνες μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 άτομα

Εντοπίστηκαν ακόμα  πολλά υπολείμματα οστών, τρίχες  και προσωπικά αντικείμενα. Τα συγκλονιστικά ευρήματα αποδεικνύουν την εγκληματική διαχείριση που έγινε αμέσως μετά την τραγωδία από τις αρμόδιες αρχές που άρον άρον βιάστηκαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών και να τσιμεντώσουν το χώρο του δυστυχήματος. Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που έγιναν στον τόπο του δυστυχήματος.

 Πιο αναλυτικά, τις τελευταίες δύο ημέρες, ομάδα εμπειρογνωμόνων με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων που ανήκαν σε ιδιωτική εταιρεία , παρουσία στελεχών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας και αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έρευνες στο Κουλούρι, εκεί όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος, υπολείμματα οστών, τρίχες , προσωπικά αντικείμενα θυμάτων ακόμη και το «μαύρο» κουτί της του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία. Είναι εντυπωσιακό ότι το ανθρώπινο μέλος και το βιολογικό υλικό, εντοπίστηκαν εννιά μήνες μετά την τραγωδία ,  αντί οι αρμόδιες αρχές να έχουν φροντίσει να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους τις πρώτες ώρες της τραγωδίας και στη συνέχεια να ανάψουν το «πράσινο» φως για τη μεταφορά τω συντριμμιών.

Τα ευρήματα πρόκειται να αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν οι εργαστηριακοί έλεγχοι θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση θυμάτων που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί ή ακόμη και σε αύξηση του αριθμού των νεκρών. Για παράδειγμα εννιά μήνες μετά την τραγωδία η 23χρονη φοιτήτρια Ερριέτα Μόλχο, ακόμη αγνοείται. Είναι η επιβάτης που την ώρα της σύγκρουσης εκτιμάται ότι βρισκόταν στο κυλικείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εξαϋλώθηκε.

«Είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουμε στις έρευνες»

Τα συγκλονιστικά ευρήματα, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6 η εκπρόσωπος τύπου της ιδιωτικής εταιρείας που συμμετείχε στις έρευνες, Αγγελική Διακομανώλη. Όπως ανέφερε, πράγματι «εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων της τραγωδίας» από τα τέσσερα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που συμμετείχαν στις έρευνες. Συγκεκριμένα η κα Διακομανώλη, εμφανώς σοκαρισμένη επιβεβαίωσε στον «αέρα» του ραδιοφώνου ότι εντοπίστηκαν «τρίχες και υπολείμματα οστών».

Μάλιστα η ίδια αποκάλυψε πως από την πρώτη στιγμή οι επίσημες αρχές προσπάθησαν να θέσουν προσκόμματα στην αφιλοκερδή πρόταση της εταιρεία να συμμετάσχει στις έρευνες. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει μετά την τραγωδία «ενημερώσαμε αμέσως τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το 112, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και άλλες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής».

«Μας έκαναν μπαλάκι, ο ένας μας παρέπεμπε στον άλλον και μετά καταλήγαμε ξανά στην αρχή. Έστειλα email σε όποιον μου έλεγαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Διακομανώλη και συμπλήρωσε «Μετά από δύο μήνες επικοινώνησε μαζί μου ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής και μου είπε ότι “επειδή δεν είχαμε μητρώο δε θα μπορούσαμε να πάμε γιατί θα προκαλούσαμε πρόβλημα”»

Ακούστε το συγκλονιστικό ηχητικό απόσπασμα:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ