Νέο επικοινωνιακό σόου έστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς επισκέφθηκε το πρωί σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών.

Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπου πλέον έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 868 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών, και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Πριν λίγες ημέρες, οι μεγάλες αυξήσεις σε τρόφιμα – μεταξύ άλλων – καταγράφηκαν και από την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ στο 3,4% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο, έναντι 1,6% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 9,9%, ενώ αύξηση τιμών κατά 5,6% καταγράφηκε στην κατηγορία της υγείας και 4,8% στα ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια. Τον τελευταίο χρόνο, οι τιμές στη κατηγορία έλαια-λίπη έχουν αυξηθεί κατά 26%, ενώ στα φρούτα οι ανατιμήσεις αγγίζουν το 20,5% και σε μεταλλικό νερό-αναψυκτικά και χυμούς φτάνουν το 14,3%.

Σημειώνεται ότι και τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat είχαν δείξει ότι ο πληθωρισμός κινήθηκε ανοδικά, επιταχύνοντας στο 3,9% τον Οκτώβριο έναντι σημαντικής αποκλιμάκωσης στο 2,4% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ