Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς Άσραφ αλ Κίντρα είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «24 ασθενείς» πέθαναν «τις τελευταίες 48 ώρες» στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, στο οποίο η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και όπου ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε έφοδο πριν από τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς αυτοί πέθαναν, «διότι ιατρικά μηχανήματα ζωτικής σημασίας σταμάτησαν να λειτουργούν εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος» στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γάζα δεν διαθέτει πλέον καθόλου καύσιμα για την τροφοδότηση των γεννητριών τους.

Ο Κίντρα πρόσθεσε πως από χθες, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τρία κτίρια στη δυτική πλευρά του συγκροτήματος: το κυλικείο του νοσοκομείου, το κτίριο υπηρεσιών συντήρησης και το τμήμα ανθρωπίνων πόρων.

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο αλ Σίφα της Λωρίδας της Γάζας δήλωσε σήμερα πως οι ισραηλινές δυνάμεις δεν “βρήκαν τίποτα” στη διάρκεια των ερευνών στο νοσοκομειακό συγκρότημα και πως τα τρόφιμα και το νερό τελειώνουν.

Ο γιατρός Άχμεντ ελ Μοχαλαλάτι δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters πως παρά τις “δύσκολες” συνθήκες στο νοσοκομείο, δεν έχουν πεθάνει μωρά εκεί αφότου εισήλθε ο ισραηλινός στρατός σε αυτό προχθές, Τετάρτη.

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο, έναν ισχυρισμό που η παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών αρνείται. Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει την κατάσταση στο νοσοκομείο από ανεξάρτητη πηγή.

“Είναι μια πολύ τρομακτική κατάσταση, εδώ τα ισραηλινά άρματα μάχης και οι Ισραηλινοί στρατιώτες μετακινούνται μέσα στην περιοχή του νοσοκομείου, σε όλο το νοσοκομείο”, δήλωσε ο Μοχαλαλάτι, ένας χειρουργός που σπούδασε στο Κάιρο και εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο.

“Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πυροβολούν όλη την ώρα, όλες τις περιοχές”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ