Ο δάσκαλος από την Εύβοια είχε κατηγορηθεί για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12 όχι όμως τα 14 έτη και για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού.
Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Εύβοιας τον δάσκαλο που δίδασκε σε δημοτικό της Ερέτριας και συνελήφθη πριν από 3,5 χρόνια μετά από ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, ο δάσκαλος είχε κατηγορηθεί για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12 όχι όμως τα 14 έτη και για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού.

Το Δικαστήριο μετά από μια μακρά δίκη κατέληξε στην απόφαση ότι ο δάσκαλος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Μετά την καταδικαστική απόφαση ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης, που σήμερα έχει πια ενηλικιωθεί, Γιάννης Καλαβρής δήλωσε, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια νομική δικαίωση για την οικογένεια και ιδίως για την εντολέα του .

Το χρονικό της υπόθεσης


Ο δάσκαλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του δασκάλου και υποδιευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Ερέτριας, σύνηψε ερωτική σχέση με μαθήτρια , την οποία γνώριζε από όταν εκείνη ήταν μαθήτρια του στο δημοτικό σχολείο.

Έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας της περιοχής, το Τμήμα Ασφάλεια Χαλκίδας προχώρησε στη σύλληψή του, κατά την οποία ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια. Οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου, στις οποίες φαινόταν να είναι σε περιπτύξεις με το παιδί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ