Σε αναβολή πρόκειται να οδηγηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω της καθολικής αποχής των δικηγόρων από όλες τις δίκες.

Πιο αναλυτικά η δίκη έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου. Ωστόσο, λόγω της αποχής των δικηγόρων που έχει αποφασίσει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, αναμένεται να δοθεί αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης με το δικαστήριο να ορίζει νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο αγοριών ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία για άλλους δύο βιασμούς.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η Εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι η υπόθεση του 16χρονου πρέπει να επανεξεταστεί αλλά και ότι το ΜΟΕ θα πρέπει να κρίνει και αν η ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο υποθέσεις του 2015 είναι χαμηλή, όπως θεώρησε η Εισαγγελέας Εφετών που άσκησε την έφεση.

Αυτό σημαίνει ότι στη δίκη ενώπιον του Εφετείου ο Λιγνάδης είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο αυστηρότερης ποινής καθώς θα λογοδοτήσει εκ νέου τόσο για τις υποθέσεις των δύο 17χρονων καθώς και για αυτήν του 16χρονου που θα εισαχθεί στο κατηγορητήριο.

Η πρωτόδικη καταδίκη Λιγνάδη έγινε τον Ιούλιο του 2022, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4 προς 3) για τους βιασμούς δύο 17χρονων, στην Αθήνα και στην Επίδαυρο, το 2015.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον καλλιτέχνη για τον βιασμό ενηλίκου το 2018 και κατά πλειοψηφία (5 προς 2) για τον βιασμό 16χρονου ανηλίκου το 2011. Να σημειωθεί ότι το φερόμενο θύμα της υπόθεσης του 2018, δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο να καταθέσει.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του κατηγορουμένου και έτσι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με την επιβολή όρων, την επομένη της ολοκλήρωσης της δίκης, μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ