Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου της Θήβας πέρασε λίγο μετά τις 11 ο 40χρονος αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ προκειμένου να απολογηθεί για το θάνατο του 17χρονου Ρομά μετά από την επεισοδιακή καταδίωξη στο χωριό Λεοντάρι της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, φέρεται να υποστηρίζει πως δεν διέκρινε την ηλικία του οδηγού του υπόπτου οχήματος αλλά έκρινε ως απειλή το μαχαίρι που υπήρχε στη θήκη της αριστερής πόρτας του οχήματος.

«Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού είδα έναν άνδρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά τη έρευνα στο αυτοκίνητο.

Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα, όπως αποδεικνύεται και από τη σχετική φωτογραφία. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού υπήρχε ένα μεγάλο κατσαβίδι το οποίο είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος», φέρεται να αναφέρει στην απολογία του ο κατηγορούμενος αστυνομικός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ