Ταυτοποιήθηκε Ρομά που έχει δημοσιοποιήσει βίντεο στα Social Media, στο οποίο εκτοξεύει απειλές ότι θα σκοτώσει αστυνομικούς και Έλληνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. To βίντεο είχε αναρτηθεί σε γνωστή πλατφόρμα στα Social Media.

«Σκοτώσανε άλλο ένα 17χρονο παιδάκι κι επειδή ήταν Ρομά δεν τρέχει τίποτα. Ευχομαι να γίνει πόλεμος και οι γύφτοι θα είμαστε οι πρώτοι εχθροί της Ελλάδας. Εγώ συγκεκριμένα θα σκοτώσω όλους τους αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου. Με τόσο ρατσισμό, τόση κακία μέσα σας, εγώ θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα», λέει μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Όπως αναφέρεται, αφορμή ήταν ο θάνατος του 17χρονου στην Βοιωτία.

Λίγο μετά η ανάρτηση «κατέβηκε» όμως, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ήδη, γνώριζε την υπόθεση.

Πολύ γρήγορα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο νεαρός έχει ταυτοποιηθεί και η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, 41 ετών, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, το θύμα όρμησε πάνω του με σκοπό να του αρπάξει το όπλο του, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 17χρονου επήλθε από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα από κοντινή απόσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ