Τη συνέχιση της προκαταρκτικής έρευνας, έπειτα από τη μήνυση γονέων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, διέταξε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας Απ. Τζαμαλής, αναθέτοντας, μάλιστα, τη διενέργειά της σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» αυτοπροσώπως από εισαγγελικό λειτουργό.

Πρόκειται για τη μήνυση που είχαν καταθέσει, τον περασμένο Αύγουστο, 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

Η μήνυση είχε προκαλέσει την παρέμβαση του κ. Τζαμαλή, παραγγέλνοντας τότε την προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη διάσταση της μήνυσης περί «αλλοίωσης κρίσιμου αποδεικτικού υλικού», το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφορετικές αξιολογήσεις, ακόμη και στη «συγκάλυψη της ποινικής ευθύνης» των υπευθύνων για την τραγωδία. Όπως και στην έτερη καταγγελλόμενη διάσταση ότι οι πράξεις έλαβαν χώρα «σε ύποπτο χρονικό διάστημα», προτού δηλαδή αναλάβει καθήκοντα ο Εφέτης Ανακριτής.

Στο πλαίσιο εκείνης της προκαταρκτικής ελήφθησαν καταθέσεις γονέων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη συνέχιση της προκαταρκτικής, αναθέτοντας τη διενέργειά της αυτοπρόσωπα από Εισαγγελέα. Στο πλαίσιο αυτό -μετά και τη χθεσινή εισαγγελική παρέμβαση θα διερευνηθούν πλέον οι λόγοι για τους οποίους με την ολοκλήρωση των ερευνών για τον εντοπισμό θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας και μετά την απομάκρυνση των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών έγιναν εργασίες αποκατάστασης του χώρου που αφορούσαν στην αποκατάσταση της συγκοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ