«Για άλλη μια φορά η ΝΔ δεν κατάφερε να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα, καθώς ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον καγκελάριο Σολτς, έδωσε τα πάντα χωρίς να διεκδικήσει τίποτα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, μετά τη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο στο Βερολίνο.

«Στο μείζον θέμα της παράνομης μετανάστευσης που έχει εξελιχθεί σε εθνικό κίνδυνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεδέχθη για άλλη μία φορά τον παθητικό ρόλο της Ελλάδας ως ”γκέτο” εγκλωβισμού των παράνομων μεταναστών, ώστε να ”ανακουφίσει” τη Γερμανία από τους ”πρόσφυγες δεύτερου ασύλου”», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «παρά τις αποκαλύψεις για την αθέτηση των υποχρεώσεων της Siemens έναντι της Ελλάδας, λόγω του μεγάλου σκανδάλου, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πάλι ως ”πρόθυμος πελάτης” των ανεμογεννητριών της γερμανικής εταιρείας, με πρόσχημα την ”πράσινη μετάβαση”» και ότι «αντί να καταγγείλει την τουρκική θηριωδία, τις απειλές και την επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, ”ξέπλυνε” τον Ερντογάν, ακόμα και για τις φρικτές δηλώσεις του υπέρ της τρομοκρατίας!».

Τέλος, σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ”παθητική στάση” των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέστησε την Ελλάδα από ”σύνορο” της Ευρώπης σε ”ανυπόληπτο συμπλήρωμα» αυτής”».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ