Σύμφωνα με αναφορές, το ψήφισμα καταψηφίστηκε από 7 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και φυσικά του Ισραήλ.

Άλλες 18 χώρες επέλεξαν την οδό της αποχής.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι χώρες της Ε.Ε. ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματοςκάτι που δεν είχε γίνει σε προηγούμενο ψήφισμα που αναφερόταν σε ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

Τι αναφέρεται αναλυτικά από τα Ηνωμένα Έθνη:

«Με καταγεγραμμένη ψήφο 145 υπέρ και 7 κατά (Καναδάς, Ουγγαρία, Ισραήλ, Νήσοι Μάρσαλ, Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, Ναούρου, Ηνωμένες Πολιτείες) και 18 αποχές, η Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος με τίτλο «Ισραηλινοί εποικισμοί στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη , συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και του κατεχόμενου συριακού Γκολάν. Με τους όρους της, η Συνέλευση καταδικάζει τις εποικιστικές δραστηριότητες στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και στο κατεχόμενο Συριακό Γκολάν, καθώς και οποιεσδήποτε δραστηριότητες συνεπάγονται δήμευση γης, διακοπή της ζωής των προστατευόμενων προσώπων, αναγκαστική μεταφορά αμάχων και την προσάρτηση γης, είτε εκ των πραγμάτων είτε μέσω εθνικής νομοθεσίας.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ