Ο Κενυάτης Κίπτο είναι ο νικητής του φετινού 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες θεατές που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα.

Ο Εντουιν Κίπροπ Κίπτο σημείωσε, μάλιστα, νέο ρεκόρ διαδρομής, καλύπτοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κιλίμο και στην τρίτη ο Κιτσάνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Δεύτερος ήταν ο Κιλίμο και τρίτος ο Κιτσάνα, ενώ πρώτος Ελληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22.37.

Ο Ελληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να αποκτήσει μια διαφορά από τον Πιτσώλη περίπου στο 30ό χιλιόμετρο, αφήνοντας δεύτερο τον περσινό νικητή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ