Μετά από δύο θυελλώδεις συνεδριάσεις και με την απώλεια 45 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής (12.11.2023) η Κ.Ε. της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ξενοδοχείο President μετά και την εκρηκτική νέα ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Κ.Ε. έκανε δεκτές τις τροπολογίες κατά του δημοψηφίσματος και επί της ουσίας υιοθέτησε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ότι πλέον και μετά την αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με μια νέα σύντομη ομιλία στους αποχωρήσαντες από την Ομπρέλα. Σε ιδιαίτερα αυστηρό κλίμα ο κ. Κασσελάκης έθεσε θέμα των βουλευτικών εδρών και κάλεσε τόσο τους κ. Τσακαλώτο και Πέρκα όσο και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου να παραδώσουν τις έδρες.

Ωστόσο, η Πέτη Πέρκα μιλώντας στο newsit.gr σημείωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν πρόκειται να την παραδώσει.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «δυο βουλευτές έχουν υπογράψει την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας».

Σημείωσε ότι βάσει αυτού «όλοι/όλες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/υποχρεωμένες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, όλοι/όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Τόνισε, δε, πως οι έδρες τους «ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην πλάτη του Αλέξη Τσίπρα εκλέχτηκαν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ