Αναλυτική κατάθεση στην Ανακρίτρια που χειρίζεται τον ογκώδη φάκελο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε δώσει στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ο 35χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, ο οποίος συνελήφθη προχθές για παλαιότερη υπόθεση που αφορά σε συμμετοχή του σε επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ το 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στην πόλη του Βόλου.
Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση σε 12 μήνες φυλάκιση για τα γεγονότα του 2017. Ο ίδιος άνθρωπος, ωστόσο, ελέγχεται και για τα επεισόδια της 8ης Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο φίλαθλος της ΑΕΚ βρισκόταν μαζί με το Μιχάλη Κατσουρή, με τον οποίο ήταν φίλοι, και είναι το άτομο που εμφανίζεται σε βίντεο να συγκρούεται κατά λάθος μαζί του. Οι Αρχές εξέτασαν -μεταξύ άλλων- το ενδεχόμενο το μοιραίο τραύμα που στέρησε τη ζωή του Μιχάλη να προέρχεται από ακούσιο τραυματισμό τη συγκεκριμένη στιγμή. Χθες οι Αρχές έλαβαν δείγμα dna από τον 35χρονο για να διαπιστώσουν εάν προκύπτει ταυτοποίηση ή όχι με γενετικό υλικό στα μαχαίρια που κατασχέθηκαν και βρέθηκε πάνω τους αίμα του Μιχάλη Κατσουρή.
Ο δικηγόρος του 35χρονου, Χριστόδουλος Φίλιας, δηλώνει στο iEidiseis ότι ακόμα και εάν υπάρξει ταυτοποίηση δεν θα αλλάξει η ουσία της υπόθεσης.

«Υπάρχουν δύο λόγοι που αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Μιχάλης Κατσουρής να μαχαιρώθηκε ακουσίως από τον πελάτη μου. Ο πρώτος είναι ότι η ροή του αίματος ξεκινά 250 μέτρα πριν από το σημείο της ακούσιας επαφής. Δηλαδή ο Μιχάλης είχε μαχαιρωθεί σε προγενέστερο χρόνο. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μοιραίο τραύμα που επέφερε το θάνατο του Μιχάλη είναι σαφές από την ιατροδικαστική εξέταση ότι είναι μεγάλο και βαθύ και προήλθε από κάποιον που μαχαίρωσε το Μιχάλη με δύναμη και σκοπιμότητα. Δεν είναι ένα στιγμιαίο τραύμα, ούτε ένα τραύμα από σουγιαδάκι. Από εκεί και πέρα η προχθεσινή σύλληψη δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Μιχάλη Κατσουρή και μας προξένησαν εντύπωση οι διαρροές που έγιναν».

Ο 35χρονος μέσω των δικηγόρων του έχει καταθέσει μήνυση εναντίον αγνώστων δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του κατά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή του στα επεισόδια και αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου είχε δώσει κατάθεση στην αρμόδια Ανακρίτρια, αναφέροντας ότι ο Μιχάλης ήταν χρόνια φίλος του, ότι δέχτηκαν άγριες επιθέσεις από Κροάτες και ότι είχε πάνω του σουγιά που τον πέταξε κάτω πριν την ακούσια σύγκρουσή του με τον Μιχάλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ