Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα λέει ότι ισραηλινά τανκς έχουν περικυκλώσει τέσσερα νοσοκομεία από όλες τις κατευθύνσεις, δηλαδή το παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι, το νοσοκομείο Αλ Νασρ, το Κρατικό Οφθαλμιατρικό και το νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης πολλά σχολεία και κτίρια κατοικιών, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι χιλιάδες ασθενείς, ιατρικό προσωπικό και εκτοπισμένοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα νοσοκομεία χωρίς νερό ή φαγητό.

Τραγικές εκκλήσεις

Άτομα στο νοσοκομείο Αλ Ραντίσι στην πόλη της Γάζας έχουν δημοσιεύσει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν:
«Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στο νοσοκομείο Αλ Ραντίσι. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από τα ισραηλινά τανκς, από όλες τις κατευθύνσεις. Μας δόθηκε προειδοποίηση για εκκένωση, αλλά δεν υπάρχουν εκπρόσωποι από τον Ερυθρό Σταυρό ή κάποια οργάνωση που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των ασθενών και των πολιτών εδώ. Εκατοντάδες είναι παγιδευμένοι μέσα στο νοσοκομείο», λέει μια γυναίκα.

Ένας άλλος άνδρας προσθέτει: «Για όνομα του Θεού, λάβαμε μια προειδοποίηση ότι πρέπει να εκκενώσουμε το νοσοκομείο. Δεν μπορούμε χωρίς διεθνή προστασία. Τον Ερυθρό Σταυρό, τον ΟΗΕ ή οποιονδήποτε οργανισμό. Λυπηθείτε μας, δώστε ένα χέρι βοήθειας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ