Στις δύο βάρκες που εμφανίστηκε να επιχειρεί να πατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σχεδόν… ταυτόχρονη παρουσία στις εκδηλώσεις για τη Μαριέττα Γιαννάκου με ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή και στην έτερη για τον Κώστα Σημίτη, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιμένει να αγκαλιάζει τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να προσπαθεί να μην σηκώσει τους τόνους απέναντι στη σφοδρή κριτική του Νικήτα Κακλαμάνη.

Χωρίς απάντηση για το… πόσα «ορφανά του Σημίτη έχουμε τακτοποιήσει» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Παύλος Μαρινάκης τα ερωτήματα του documentonews.gr για τις νέες δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Κώστα Σημίτη και την πλήρη ταύτιση μαζί του που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφεύγοντας όμως να δώσει απάντηση και για τα σοβαρά ζητήματα που θέτει ο κυβερνητικός βουλευτής για τα εθνικά ζητήματα της περιόδου διακυβέρνησης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως στις δηλώσεις της περασμένης Τρίτης, ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη, μεταξύ άλλων, ως «υπαίτιο για το γκριζάρισμα του Αιγαίου, με τις συνθήκες του Ελσίνκι και κυρίως της Μαδρίτης», τόνισε ότι «δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω την εικόνα μέσα στη Βουλή στην κρίση των Ιμίων και πολλά άλλα πράγματα που είχαν να κάνουν με την πολιτική που ίσχυσε οκτώ χρόνια», ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά της σημερινής κυβέρνησης, αναφέροντας πως «έχουμε τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη».

«Τι λέτε για τις δηλώσεις αυτές; Και έχει τακτοποιήσει τόσο κόσμο του κ. Σημίτη;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αφού προηγουμένως είχε εκ νέου υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό, ακόμα και σε ερώτημα που τον εγκαλούσε για το εάν «εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος του κ. Σημίτη», επιχείρησε περάσει την απάντησή του από… την τρύπα της βελόνας.

«Δεν έχει τακτοποιηθεί κανένας και δεν αντιμετωπίζουμε τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός δεν την εκλαμβάνει ως μια ευκαιρία για να «τακτοποιηθεί» ο οποιοσδήποτε» είπε εμφανώς αμήχανα για τις αναφορές του Ν. Κακλαμάνη περί «τακτοποίησης των ορφανών Σημίτη», συνεχίζοντας με το αφήγημα περί «διερύνσης» της Νέας Δημοκρατίας, ή καλύτερα, «της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Έχω απαντήσει πριν από λίγο χρονικό διάστημα, ότι πάντοτε, σεβόμενοι και μένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες της παράταξης της Ν.Δ., όλοι μας και ο Πρωθυπουργός συγκεκριμένα, προσπαθεί να κάνει διευρύνσεις με ανθρώπους οι οποίοι έρχονται και προσχωρούν στις δικές μας θέσεις και στο δικό μας όραμα, ούτως ώστε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η προσπάθεια και η συνεισφορά για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, επικαλούμενος στη συνέχεια την προσχώρηση των «ορφανών Σημίτη» στο… όραμα του πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ