Η κήρυξη του κόμματος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που πρότεινε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης δεν είναι παρά μια ακόμη κραυγή απόγνωσης στην απόλυτη ρευστοποίηση που προκαλεί η επιμονή Κασσελάκη στη γραμμή Πολάκη και του «εκβιασμού» που του γίνεται τώρα και από τους οπαδούς των διαγραφών και τις οποίες δεν μπορεί να κάνει τελικά.

Ο κύβος έχει ριφθεί, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και ο οδικός χάρτης έχει χαραχθεί από την Ομπρέλα για την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ και την κάλυψη του χώρου μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα με νέα πολιτική κίνηση σε δεύτερο χρόνο.

Αυτό που διαβεβαιώνουν τα στελέχη της Ομπρέλας είναι ότι «μετά το Σαββατοκύριακο της ΚΕ ξημερώνει μια άλλη Δευτέρα για το ΣΥΡΙΖΑ».

Η αποχώρηση είναι δεδομένη και ανεπίστρεπτη και παρά το οργιώδες παρασκήνιο είναι αδύνατο να φανταστεί ή να εμπνευστεί κάποιος τρόπο με τον οποίο μπορεί να ανατραπεί αυτή η πορεία.

Black out

Το θέμα των διαγραφών όμως βραχυκυκλώνει την νέο-προεδρική φρουρά ενόψει ΚΕ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται εκβιαστικά πλέον και από τους ίδιους τους οπαδούς του να θέσει εκείνος πρώτος το ζήτημα στη συνεδρίαση κατά την εισήγησή του στο ανώτατο όργανο για να μην αφήσει το περιθώριο των κινήσεων στην Ομπρέλα.

Ο Παύλος Πολάκης πάντως συνεχίζει να ρίχνει μπαλοθιές από τυχαία και εκείνος συνάντηση στο αεροδρόμιο με τηλεοπτική κάμερα ψυχαγωγικής εκπομπής και προαναγγέλλει ουσιαστικά ότι αν δεν το κάνει ο πρόεδρος θα αναλάβει εκείνος δράση για να τορπιλίσει την κατάσταση και να σπρώξει προς την έξοδο την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Από το «έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος» μέχρι την πίεση που ασκήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας να αναιρέσει την αρχική της απόφασή της με ψήφους 10-5 και αντί για διαβιβαστικό να στείλει ολοκληρωμένη εισήγηση στην ΚΕ για την υπόθεση των τεσσάρων ιστορικών στελεχών, το παιχνίδι έχει γυρίσει σε βάρος του νέου προέδρου.

Παραδοχή ήττας

Το πειθαρχικό δεν έχει συνεδριάσει και δεν θα έχει έτοιμη εισήγηση το Σάββατο.

Η ανάρτηση μάλιστα του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη ήταν ίσως η πλέον ενδεικτική του αδιεξόδου στο οποίο έχουν φτάσει οι νέο-προεδρικοί υπο τις οδηγίες Πολάκη αντιλαμβανόμενοι την αυτοπαγίδευσή τους.

«Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι αν δε διαγραφούν τα τέσσερα στελέχη της απόλυτης παρακμής ως την Κυριακή, Κασσελάκης δεν υπάρχει τη Δευτέρα;» έγραψε ο κ. Μωραΐτης ο οποίος έχει μεγάλη διείσδυση στο περιβάλλον Κασσελάκη και σε μερίδα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα το γεγονός ότι η Ομπρέλα προκαλεί αρρυθμίες στους νέο-προεδρικούς φάνηκε και από το ότι δεν δίστασε παρά τον καταφανή παραλογισμό να κάνει και επίδειξη δύναμης και να στείλει και εκείνη με τη σειρά της μέσω της νομαρχιακής επιτροπής της βόρειας Αττικής την Έλενα Ακρίτα στο Πειθαρχικό γιατί στήριξε «γαλάζιο» δήμαρχο στο δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης.

Σε ρόλο αναπληρωτή ο Πολάκης

Όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει πλέον ο Παύλος Πολάκης,
ο οποίος σε χθεσινή δήλωση του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», άφησε δημόσια υπαινιγμούς ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας με νόημα πως «δεν έχω να σας πω κάτι. Εγώ δεν μιλάω πλέον, πράττω». Πρόσθεσε, υπό μορφή χρησμού, «πολύ σύντομα θα δοθούν οι απαντήσεις, οι αποφασιστικές απαντήσεις στα ερωτήματά σας», προαναγγέλλοντας δράσεις του στο εξής, στο εσωκομματικό πεδίο.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ο κ. Πολάκης υπήρξε λιγότερο λακωνικός, απαντώντας στο αποχαιρετιστήριο κείμενο του Γιώργου Σταθάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας σημειωθεί ότι οι δυο συντοπίτες πολιτικοί βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση μετά το επεισόδιο με το ψηφοδέλτιο Χανίων του κόμματος την περασμένη Άνοιξη, όταν ο κ. Πολακης επιχείρησε να επιβάλει κομματικό στέλεχος που αποτελεί στενό υποστηρικτή του στην εκλογική λίστα, απειλώντας ευθέως με παραίτηση, σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν το αίτημα του.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του προς τον κ. Σταθάκη ο Παύλος Πολάκης, «επειδή είμαι ανάμεσα σε δυο χειρουργεία και αντί άλλης απάντησης μέχρι την Κυριακή , σε ένα δακρύβρεχτο άρθρο που είδα στο News 24/7 βγαζω τους στίχους ενός τραγουδιού που κολλάνε κάποιοι στην περίσταση και κάνω δυο ερωτήσεις στον Γιώργο που φεύγει…», για να εγκαλέσει τελικά τον κ. Σταθάκη για υπονόμευση του κόμματος, καταλήγοντας πως «Υγ .στους επαναλαμβανομενους αθλιους χαρακτηρισμούς σε μένα και αλλους δεν θα απαντήσω τωρα ,όχι γιατί δεν μπορώ να σε βάλω οπως πρέπει στη θέση σου, αλλά γιατί είναι προφανές πως το μόνο που θέλετε μετά την ήττα σας στις εκλογες για πρόεδρο είναι να κανετε κακό στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Τοσοι ειστε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ