Ένα ασθενοφόρο που μετέφερε τραυματίες Παλαιστίνιους από τη Γάζα στο πέρασμα της Ράφα χτυπήθηκε από μαχητικά του Ισραήλ το μεσημέρι της Παρασκευής (3/11).

Το νοσοκομείο al-Shifa της νότιας Γάζας κτυπήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (3/11) με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος ήταν τα ασθενοφόρα που υπήρχαν μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου, με τις εικόνες να που κάνουν το γύρω του διαδικτύου να δείχνουν αρκετά ασθενοφόρα κατεστραμμένα και ανθρώπους γεμάτους με αίματα στο έδαφος.

Μάρτυρες που επικαλείται το Al Jazeera, ανέφεραν ότι από το χτύπημα επλήγη και η οδός Αλ-Ρασίντ, ο παραλιακός δρόμος της Γάζας, τον οποίο ο Ισραηλινός Στρατός είχε προηγουμένως πει στους πολίτες να πάρουν για να ταξιδέψουν νότια -προς το πέρασμα της Ράφα.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο al-Shifa έχει πάνω από 5.000 ασθενείς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους στις μπροστινές και πίσω αυλές.

Είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας και στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη επίθεση που έχει δεχθεί.

Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα, λέει ότι βαριά τραυματισμένοι ασθενείς μεταφέρονταν στο πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο όταν ο ισραηλινός βομβαρδισμός χτύπησε ακριβώς έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ