Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για το γρήγορο πέρασμα της κακοκαιρίας τύπου «Π», καθώς αυτή αναμένεται να χτυπήσει και περιοχές που έχουν πληγεί από προηγούμενα κύματα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με τα φαινόμενα να κρατούν έως και το μεσημέρι της Κυριακής 5 Νοεμβρίου. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία τύπου «Π», όπως την ονομάζουν, θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Είναι ο καιρός που επηρεάζεται η δυτική, η βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, λόγω της νοτιοδυτικής ροής στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας» αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς περιγράφοντας τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία «Π».

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά της χώρας και το Σάββατο θα εξαπλωθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:

Την Παρασκευή (03-11-23)
α. Από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)
α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)
Α. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ