Σε δεκάδες προσαγωγές έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ στο Νέο Ηράκλειο – μεταξύ των οποίων και μέλη του ΜέΡA25 – το οποίο βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό με 2.000 αστυνομικούς και αύρες στους δρόμους της περιοχής, ενόψει της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ενάντια στη συγκέντρωση των ακροδεξιών, που γίνεται με αφορμή την επέτειο δέκα χρόνων από τις δολοφονίες των Καπελώνη και Φουντούλη.

Διμοιρίες των ΜΑΤ είναι ήδη στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου ενώ στον αέρα βρίσκονται και drone της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική για σήμερα, ενώ κλειστός παραμένει από το μεσημέρι ο σταθμός «Νέο Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, στους προσαχθέντες περιλαμβάνονται ο συντονιστής της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 Κώστας Ντάσκας και ο συντονιστής του οργανωτικού του κόμματος, Θωμάς Αχταρίδης, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης (1 Νοεμβρίου 2023), το επιτελείο του ΜέΡΑ25 παράθεσε τα εξής ως ενημέρωση σχετικά με τις προσαγωγές μελών και στελεχών του ΜέΡΑ25:

«Η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μητσοτάκη προσήγαγε πριν λίγο επτά συντρόφους μας, μεταξύ τους τον συντονιστή της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 Κώστα Ντάσκα και τον συντονιστή του οργανωτικού του κόμματος, Θωμά Αχταρίδη, οι οποίοι οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι επτά απλώς περπατούσαν στο ύψος της Νέας Ιωνίας προς την αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο. Το αστυνομικό κράτος της κυβέρνησης, αφού δεν μπόρεσε να σταματήσει το κομβόι των κροατών νεοναζί πριν 2 μήνες, το οποίο διέσχισε ανενόχλητο όλη τη χώρα για να καταλήξει στο δολοφονικό συμβάν της Νέας Φιλαδέλφειας, σήμερα προσαγάγει δημοκράτες πολίτες στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ της φασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο. Δεν φοβόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω, ο αγώνας μας κατά του φασισμού συνεχίζεται σε όλα τα πεδία».

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Νέο Ηράκλειο παρά την απαγόρευση, στην πλατεία του ΗΣΑΠ, το οποίο κάλεσαν φορείς και συλλογικότητες, κατά της πανευρωπαϊκής συνάντησης ακροδεξιών οργανώσεων στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ