Την πρόθεσή της να απελευθερώσει τους ξένους ομήρους της εξέφρασε σήμερα Τρίτη η Χαμάς, υποστηρίζοντας πως αυτό θα γίνει «μέσα στις επόμενες ημέρες», καθώς «δεν επιθυμούμε να τους κρατήσουμε στη Γάζα».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), νωρίτερα το απόγευμα ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του ότι η οργάνωσή του ενημέρωσε τους μεσολαβητές πως «θα απελευθερώσει έναν αριθμό κρατουμένων με ξένη υπηκοότητα τις επόμενες ημέρες». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη χερσαία επιχείρηση των IDF που οδήγησε στην απελευθέρωση της Ισραηλινής δεκανέα Ori Megidish, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη δεν ήταν κρατούμενή τους. «Ίσως την κρατούσαν ιδιώτες», είπε σχετικά, υποστηρίζοντας ότι «το Ισραήλ δεν έφτασε ποτέ σε κανέναν από τους αιχμαλώτους που κρατούσε η Χαμάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά την επίσκεψή της στη Μόσχα, αντιπροσωπεία της Χαμάς είχε εκφραστεί θετικά στο αίτημα για απελευθέρωση οκτώ Ρωσοϊσραηλινών αιχμαλώτων, τονίζοντας, μάλιστα, πως τους αναζητούσαν, για να τους επιτρέψουν να φύγουν από τη Γάζα.

Στις σημερινές δηλώσεις του, πάντως, ο εκπρόσωπος της Χαμάς μίλησε και για τις μάχες με τους Ισραηλινούς στρατιώτες, στέλνοντας απειλητικό μήνυμα στον Μπεμιανίν Νετανιάχου. «Βλέπουμε αυτόν τον πόλεμο ως την αρχή της απελευθέρωσης και το τέλος της κατοχής. Έχουμε “καλά νέα” στον Νετανιάχου και τους στρατιώτες του… Θα γονατίσουν στο τέλος του πολέμου. Αυτός ο πόλεμος θα είναι το πολιτικό τέλος του Νετανιάχου. Η Γάζα θα γίνει ένα νεκροταφείο για τους κατακτητές. Οι μουτζαχεντίν μας έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής 22 ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως, σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως, μέχρι σήμερα, ο επιβεβαιωμένος αριθμός ανθρώπων που κρατούνται ως αιχμάλωτοι στη Γάζα είναι 240.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ