Τον θάνατο του διοικητή του τάγματος Beit Lahiya της Χαμάς, Nisam Abu Ajina, σε αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον διοικητή του τάγματος Beit Lahiya της Χαμάς, Nisam Abu Ajina,

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το IDF, ο Abu Ajina ήταν υπεύθυνος για τη διοίκηση των τρομοκρατών της Χαμάς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στο κιμπούτς Ερέζ και το Νετίβ Χασάαρα στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο στρατός λέει ότι προηγουμένως διοικούσε τις εναέριες δυνάμεις της Χαμάς και εργάστηκε για την ανάπτυξη των drones και των αλεξίπτωτων πλαγιάς της τρομοκρατικής ομάδας, που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ο IDF αναφέρει ότι η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet και τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών. Προσθέτει ότι «η εξάλειψή του αποτελεί σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς να διαταράξει τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού» στη Λωρίδα της Γάζας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ