Και η Ελλάδα αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο του Ισραήλ που αποκάλυψαν τα Wikileaks με αναρτήσεις τους στα social media που συνέταξε το υπουργείο Πληροφοριών και στο οποίο περιγράφεται ένα σενάριο απέλασης 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Γάζα με συνεχείς βομβαρδισμούς από βορρά προς νότο. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε αρχικά από την εβραϊκή ιστοσελίδα https://www.mekomit.co.il/

Συγκεκριμένα στο επίσημο απόρρητο έγγραφο και στο πρώτο του παράρτημα αναφέρεται και η χώρα μας (φωτογραφία) ως πιθανό κράτος υποδοχής και απορρόφησης Παλαιστινίων προσφύγων σε περίπτωση που θα εγκατέλειπαν την λωρίδα της Γάζας.

Να σημειώσουμε πως το έγγραφο αυτό είναι σενάρια του συγκεκριμένου υπουργείου Πληροφοριών και είναι άγνωστο αν αυτό έχει υιοθετηθεί επίσημα από το Ισραήλ. Πρόκειται για έγγραφα του υπουργείου Πληροφοριών που είναι συμβουλευτικά και δεν είναι δεσμευτικά για την εκτελεστική εξουσία.

Το έγγραφο εξετάζει σενάρια σταδιακής κατάληψης της Λωρίδας της Γάζας και διάχυσης του πληθυσμού προς το Σινά και άλλες χώρες.

Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικότερα της Μεσογείου – Ελλάδα/Ισπανία

Συμβολή: απορρόφηση και καθίζηση.

Κίνητρα: Aπορρόφηση και οικονομική ενίσχυση προς όφελος της διαδικασίας από τις αραβικές χώρες.

Να σημειωθεί πως το έγγραφο σε άλλα σημεία ενθαρρύνει την κυβέρνηση του Ισραήλ να ηγηθεί μιας δημόσιας εκστρατείας στον δυτικό κόσμο για την προώθηση του σχεδίου μεταφοράς του Παλαιστινιακού πληθυσμού «με τρόπο που να μην υποκινεί ή να δυσφημεί το Ισραήλ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ